11 Augusti 2023

Tyvärr vet vi inget om Guzmans förflutna. Han fanns på det lokala hundhägnet där hundar efter en viss tid får somna in. När personal från Malaga hundgård var där för att köpa ut hundar så blev Guzman en av de som räddades. Han befinner sig just nu på Malaga hundgård som vi samarbetar med.

Även om han inte varit på gården en längre tid så har han redan vunnit alla volontärers hjärtan med sin vänlighet. Till en början på gården var han väldigt skygg till allt nytt. Men nu har han anpassat sig helt till kennellivet. Han är glad, lekfull, vänlig och rolig. Volontärerna beskriver honom som en väldigt väluppfostrad kille. Han är duktig med både tikar och hanar som han fått träffa! Guzman anpassar sig snabbt till nya saker och låter volontärerna klippa hans klor, tvätta öronen och borsta honom utan problem. När det är dags för promenad blir han riktigt glad över att få lämna gården och titta på allt som finns utanför, han går väldigt bra i koppel och går gärna vid volontärens sida för att njuta av promenaden tillsammans. Även att vara i playpen tycker han är kul, att få springa runt och leka. Men även om Guzman tycker att det är kul att springa runt så föredrar han att mysa med volontärerna! Guzman har träffat katterna på gården och visade inget intresse för dem. Dock är det inget vi kan garantera att han kommer fortsätta göra efter en flytt.

Vi tror att Guzman hade passat i de flesta familjeförhållanden. Volontärerna på gården tror att han skulle bli en riktigt bra lekkompis till barn! En familj som vill ha en bästa vän att upptäcka all fin natur med.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.