4 juni 2021

Lilla Gustavo hittades vandrandes omkring på landsbyggden av en jägare. Han ville inte behålla honom så han togs till den lokala polistationen där två kennlar finns för övergivna hundar. Om ingen reklamerar dom tas dom så småningom till det lokala hundhägnet där hundar efter en viss tid får somna in. Som tur var fick 2 spanska tjejer som SOS hjälpt tidigare reda på Gustavos situation. Dom kontaktade SOS om hjälp och på så sätt hamnade han hos oss.

Gustavo är en liten podenco med ett stort hjärta. Han är ganska självständig och kan vara envis i vissa situationer. Det märks att han inte haft så mycket människokontakt då han kan vara lite nervös vid första möten med nya människor. Det försvinner dock snabbt när han inser att det inte är någon fara. Han tycker om att vara nära men han är inte den som ber om kel och gos från volontärerna. Dagarna spenderar han i en kennel och på nätterna sover han i huset med volontärerna. Han tar efter de andra hushundarna och när han tror att volontärerna sover hoppar han gärna försiktigt upp i sängen.

Gustavo har inga problem med andra hundar. Alla hundar han träffat på gården har han fungerat bra med. Vi tror att det vore bra med en stabil hund i hans nya hem som Gustavo kan lära av. Han är intelligent och nyfiken. Känner han sig trygg i en situation är han inte rädd men om det är en situation han inte är van vid kan rädsla komma fram. Hans promenader till floden är något som han verkligen älskar. Han tycker om att kolla in allt på vägen till floden. Väl där nere går han gärna i vattnet för att svalka av sig. Gustavo går bra i koppel.

Denna lilla kille är en riktig sötnos med mycket potential. Ett hundvant hem som kan fortsätta att jobba med honom är vad vi söker. Vi tror att Gustavo hade uppskattat någon form av agility eller nossök.

Gustavo är resklar i slutet av juni