13 augusti 2021

Goma och Puzzle hittades tillsammans springandes mellan bilar på en hårt trafikerad väg. Som tur var stannade några killar och plockade upp hundarna och tog dem till Malaga hundgård som SOS samarbetar med. Inget chip hittades och ingen har anmält dem saknade. Man tror att dom kan blivit dumpade av en jägare då dom inte dög till jakt.

Volontärerna på hundgården beskriver henne som en glad, busig, nyfiken och snäll vovve. Hon är lugn i sin kennel och verkar inte stressad. När hon är ute i play pen är det full fart. Hon springer gärna mycket och busar gärna med sina kennelkompisar. Hon har inga problem med dom hundar hon har fått träffat på. Hon fick även träffa gårdens katter, men vad man kan bedöma efter det så söker vi ett kattfritt hem till henne.

Goma har inga problem med att man lyfter upp henne eller klipper klor. Över lag är hon en enkel vovve som accepterar i stort sett allt. Hon koppeltränas då hon ännu inte går så bra i koppel.

Vi söker ett aktivt hem till denna fina tjej. Vi tror att hon hade uppskattat om det redan finns en vovve i hemmet. Då hon fortfarande är så pass ung så kan hon ju komma att växa en del till.

Goma är resklar i slutet av september