9 Oktober 2023

Golden blev dumpad på det lokala hundhägnet där hundar efter en viss tid får somna in. Varför och av vem han blev dumpad av vet vi inte. Som tur var för Golden så hade Malaga hundgård som vi samarbetar med plats och kunde ta in honom. Nu befinner han sig på deras hundgård och vi har valt att försöka hitta ett hem åt honom!

Han beskrivs som en lekfull, kärleksfull och social kille. Att springa runt i playpen och få leka med andra hundar tycker han är riktigt roligt. Han är oftast den som bjuder in de andra till lek och hittar på bus. Men förutom att leka med sina hundkompisar så gillar han att bli bortskämd med massa kel och gos av volontärerna. Han låter volontärerna klippa hans klor, rensa öronen och borsta honom utan problem.

Golden har en väldigt fin personlighet och han kommer bra överens med alla hundar han har fått träffa. Golden har fått träffat på Katter och det gick bra. Det är däremot inget vi kan lova att det kommer fungera efter en flytt till ny miljö. Under sin tid på gården har han lärt sig att gå bra i koppel.

Till Golden söker vi ett aktivt hem som kan fortsätta skämma bort honom med massa kel och gos mellan promenaderna! Han är resklar i mitten av November.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.