4 Oktober 2022

Georgina hittades längst med vägen tillsammans med en annan hund, båda hundarna hade stora kedjor runt deras hals. De var fulla av insekter och var livrädda. De togs till malaga hundgård som vi samarbetar med och nu hoppas vi på att hitta ett hem till Georgina.

Nu när Georgina befunnit sig på hundgården ett tag så har hon blivit mer säker i sig själv och är inte lika rädd längre. Hon kan reagera vid snabba rörelser men för varje dag som går så blir hon allt mindre rädd. Georgina har börjat att utforska en helt ny värld, en värld med snälla människor som ger henne en massa kel och kärlek. En värld full med lek och härliga promenader! En massa spännande saker och springa runt och lukta på.

Hon ser hur de andra hundarna i playpen leker och har kul, så hon härmar och speglar av hur de andra hundarna beter sig. Därför tror vi att ett hem med andra hundar skulle vara det bästa för Georgina. För att få henne att känna sig mer säker i nya miljöer och situationer. På promenaderna går hon bra i kopplet. Hon har även testats med katter vilket gick bra. Dock är det inget vi kan lova att det kommer fungera när det är en helt ny miljö.

Så den perfekta familjen för Georgina är ett hem där man jobbar med mjuka metoder och kan fortsätta jobba på hennes rädslor. Ett hem där det redan finns minst en hundkompis.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt