Vi tar för tillfället inte emot några intresseanmälningar på Fox. Vi kommer avvakta en utvärdering av honom som görs av det fosterhem som han nu befinner sig i.

 

 

Fox har varit i sitt nuvarande hem sedan förra januari. Nu har familjen bett om hjälp med att hitta ett nytt hem till honom. Orsaken framgår tydligt i den beskrivning som familjen ger i sin nedanstående beskrivning av honom.

Fox är en väldigt kärleksfull och omtänksam hund som mer än gärna ligger i knät och myser. Han vill ha väldigt mycket närhet och uppmärksamhet, samtidigt som han mer är gärna går och lägger sig i sängen för att få vara ensam en stund.

När han är i hemmet är han vanligtvis lugn och avslappnad, samt att han ibland bjuder in till lek. När vi är ute i skogen och på landet är han lycklig, energisk och till helt 100% sig själv. Fox älskar snö, men är mer skeptisk till vatten. Han har inga problem vid kloklippning, badning eller pälsvård och att bli borstad är en av de bästa grejerna i världen. Han har bra tålamod när det kommer till att behöva vänta på t.ex. godis eller maten. Han älskar att åka bil

Men han mår inte bra i av att bo i en stad, vilket vi gör, han är osäker kring oljud från bilar, främmande människor och han är enormt rädd för barn, detta hindrar honom från att slappna av och utföra sina behov när man är ute och går. Han har väldigt svårt för nya människor, men han har lättare att acceptera personen om den nonchalerar honom så att han får utforska på egna villkor, det tar en längre stund innan bästa vännen eller mormor blir accepterad, men när han accepterat personen så är de som en i familjen och han är lika glad att se dem varje gång. Han gillar inte när främmande människor kommer för nära överlag då kan han morra och skälla till. Vi känner att Fox behöver ett hem på landet, med egen trädgård, tålmodiga människor. Barn i de yngre åldrarna går inte, tonåren är troligtvis enda som funkar. Han är väldigt glad i andra hundar, så det bästa vore om det fanns en eller flera kamrater i hemmet, han är inte jätte glad i leksaker, han använder dem mest för att bjuda in till dragkamp eller brottningsmatch och när han leker är han väldigt rolig, tungan hänger ut och han skuttar som en hare.

Vi hoppas det finns en tålmodig, kärleksfull familj för honom så han 100% kan få känna sig trygg och lycklig.

För att det ska vara någon idé att skicka intresse på honom så är det alltså nödvändigt med ett lantligt boende, inga barn-åtminstone inte under tonåring men helst ett barnfritt hem. Dock vill vi att där redan finns en eller fler hundar i hemmet. Fox finns i Arvika.

Om ni tror att ni kan vara rätt hem för Fox så anmäl intresse så återkommer vi till er inom kort.

Vid intresse kan en liten film skickas, kan tyvärr inte lägga upp den på hemsidan.

 

  1.  Tidigare information, från hösten 2019
      Fox har levt hela sitt liv på landsbygden där man matat honom. Han levde med en flock och han sågs även med en kull valpar. Han blev attackerad av de andra hundarna och som tur var lyckades man fånga in honom. Fox bor nu i ett fosterhem där han får stanna tills vi hittat ett hem till honom. Han vänjer sig sakta men säkert vid ett liv i en stad då han inte är van vid höga ljud och lätt blir rädd. Han är fortfarande rädd på promenader och kan ibland vilja vända och gå hem igen. Fosterhemmet jobbar dagligen med honom och han gör framsteg varje dag.

 

    1. Inomhus är Fox lugn och har inga problem att slappna av. Han bor med två andra hundar och det går bra. Nar fostermatte kommer hem blir han alltid glad och välkomnar med kel och gos och en glatt viftande svans. Han älskar att ligga på soffan mysa. Slutar man klappa på honom petar han med tassen for att be om mer. Inomhus leker han gärna med, och har inga problem att dela med sig av leksaker eller mat med de två andra hundarna som finns i fosterhemmet.

 

    1. Vi söker ett hundvant hem till denna fina kille, gärna ett som redan har hund. Fox skulle uppskatta att bo på landet eller i en mindre stad så det inte blir så mycket onödig stress för honom. Denna fina kille har mycket potential och kommer att bli en toppenhund.