30 September 2023

Flaca hittades vandrandes omkring tillsammans med hennes bror i en liten by. Som tur var så hittades de av en vänlig själ som tog med dem till Malaga hundgård som vi samarbetar med. På plats kollade man efter chip och efter en ägare som efterlyst hundarna. Tyvärr hittades inget utav det och vi har nu valt att hjälpa till att hitta ett hem åt henne. Flaca har befunnit sig på Malaga hundgård sedan April i år.

Flaca är social med de andra hundarna. Hon är lite avvaktande och försiktig i början men när hon lärt känna dem är det inga problem. Även med nya människor kan hon vara avvaktande till en början, men även det släpper när hon inser att det inte är någon fara. Att dela med sig av mat och leksaker har hon inga problem med. I playpen så föredrar hon att umgås med volontärerna för att få kel och gos, att sova i deras knä är det som Flaca tycker är det bästa på hela dagen! Flaca visar tydligt att hon inte gillar att vara i sin kennel, där har hon inte koll på allt som händer och hon kan inte vara nära volontärerna. Just nu koppeltränas Flaca och det går framåt, men det kan vara något som den nya familjen får fortsätta med.

Vi söker ett lugnt hem till denna fina tjej. Ett hem som kan ge henne massa kel och gos. Flaca kan bo både med en hundkompis eller som ensamhund. Hon är redo att resa i början av november.

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.