Fido och hans bästa kompis Purgui bodde tidigare tillsammans med sin förre ägare, en äldre dam, i en lägenhet. De fick aldrig komma ut på promenad utan spenderade all sin tid i lägenheten. När damen sen flyttade från lägenheten lämnade hon helt enkelt kvar sina hundar och en släkting matade dem varje dag i sex månader. Som tur var så var det någon som reagerade till sist och de kom till Malaga hundgård som SOS samarbetar med. Trots den långa tid de var instängda i lägenheten är Fido en framåt och nyfiken kille och har inga problem med att möta vare sig nya hundar eller människor.

Fido älskar att komma ut på promenader och vill gärna lukta på allt. När de möter andra hundar under promenaderna vill han gärna hälsa på dem. Han tycker även om kel och gos och man har upptäckt att han tycker om vatten. De gånger han har blivit badad kan man riktigt se hur han njuter.

Då Fido tidigare inte fått någon motion är han lite överviktig. Nu söker vi ett hem som kommer överösa honom med kärlek och ta med honom på härliga promenader.

Fido är resklar från början/mitten av november