9 Februari 2023

Dino har varit hos mig i en månad nu och börjar verkligen öppna upp sig, han är en rolig hund som älskar att jobba då han är väldigt aktiv.

Han har aldrig bott centralt, men jag har miljötränat honom en hel del. Vi har rört oss mycket runtom i Norrköping där jag bor och testat oss fram i olika delar av stan och han är jätteduktig!

Han går fint i koppel, men drar efter vilt. Jag har så gott som inga hundmöten där jag bor nu, men i stan har hundmöten funkat bra. Han kan reagera lite om hunden man möter skäller, men går lätt att distrahera. Så får han bara lite guidning och vänja sig så tror jag det löser sig utan problem.

Just nu bor han med mina 2 hundar, en tik och en hane, och det går hur bra som helst. Han kan vid första mötet med en hund vara lite osäker och skälla, men börjar man med en promenad ihop så slappnar han av och kan umgås och leka utan problem sen.

Han har träffat mindre barn och reagerar inte på att det låter, springs och stojas.

Dino har även träffat katter, både hundvana och inte hundvana, då är han intresserad, blir glad och vill gå fram och hälsa. Så har man inte hundvana katter så kanske man får ta introduktionen lite försiktigt, han är dock inte elak! Får han bara vänja sig så slappnar han av och struntar i dem.

Dino kräver sin dagliga motion och träning för att kunna slappna av, annars blir han lätt uttråkad och kan då bli lite nafsig/bitig. Det har dock blivit mycket bättre ju mer jag lär känna honom och anpassat mig till vad han behöver för att må bra!

Han har resursförsvar när det kommer till mat, både hans egna och min mat.

Han vaktar inte mot mig, men mot mina hundar. Så man kan inte lämna tallrikar eller så framme om hundarna är nära och man får se till att de inte äter ihop och att ingen kan komma åt hans matskål. Leksaker delar han med sig av utan några konstigheter.

Då jag är hemma mycket eller har hundarna med mig så har det blivit lite lite ensamträning, men har nu börjat gå enskilda promenader med hundarna ibland och då har han varit själv med en annan hund. Han gnäller en del i början, men lugnar ner sig när han inte ser oss genom fönstret längre.

Klippa klor, duscha och lyfta honom är inga problem och han har heller inga problem med att åka bil.

1 December 2022

Fenix har befunnit sig i Sverige sen oktober i år men då familjen inte tycker att det fungerar med deras nuvarande hund så har de valt att omplacera honom. Familjen beskriver Fenix såhär:

Fenix är en livlig hund som är nyfiken på det mesta. Han är lättlärd och lekfull, men även lite envis. Då han inte haft en mamma som uppfostrat honom och han fortfarande är valp så har han lite svårt att förstå när en hund tillrättar visar honom.

Fenix är idag rumsren och kan vara hemma själv, han har dock haft sällskap av annan hund de gånger han varit ensam. Han går fint i koppel, även om han vid nya platser kan bli lite försiktig. Just nu bor han på landet så hur han skulle reagera på stadslivet vet vi inte, men han är inte rädd för bilar som han sett. Fenix behöver komma till ett hem som kan aktivera honom, han behöver få träna både psykiskt och fysiskt. Han har inga aggressiva tendenser mot människor men han kan ha lätt till nafs, vilket nästa ägare får fortsätta jobba på att få bort. Så tanke på det och att han fortfarande är valp så bör han nog inte bo med mindre barn.

Han är en trygg hund när det kommer till familjen, men vid möten med nya män så kan han bli försiktig och reagera genom att skälla och morra. Vilket han slutar med så fort han förstår att det inte är någon fara. Fenix kan kommandon som sitt, ligg och komma på inkallning (de flesta gångerna). Fenix kan bo med hund men även som ensamhund. Katter har han inte fått träffa i Sverige så det kan vi inte svara på om han kan bo med, men i Spanien bodde han med katter. När Fenix är ute i trädgården så vaktar han och skäller för att visa att han är där och ser att något händer utanför trädgården.

 

5 Augusti 2022

Fenix hittades ensam på gatorna i en liten stad nära Malaga, grannarna gav honom mat och vatten men ingen kunde ta hand om honom. 3 månader gammal bara och utan någon mamma, efter ett tag insåg man att han inte mådde bra så man valde att kontakta Malaga hundgård som hämtade honom.

Fenix hade drabbats av sjukdomen Parvo, tyvärr är det många valpar som dör av denna sjukdomen. Men då Fenix fick den vård han behövde och såpass snabbt så överlevde han och är helt återställd idag.

Idag bor han i fosterhem i Spanien tillsammans med andra hundar, katter och barn. Han gillar att leka och busa med de andra hundarna och barnen och kommer bra överens med alla. Fenix är en väldigt aktiv hund.

Till denna fina killen söker vi ett aktivt hem som vill hitta på massa roliga äventyr med honom!

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.