10 September 2022

Enzo fd. Trueno kom till sin familj i Sverige för 3.5år sen. Nu har familjen bett oss om hjälp med att omplacera Enzo då det har blivit ändrade familjeförhållanden och de tyvärr inte kan ha kvar honom. Enzo befinner sig nu i Båstad.

Familjen beskriver Enzo såhär:

Han har under sina år i Sverige fungerat mycket bra och hängt med oss på både vandringar i fjällen, långpromenader i skogen och gått kurs i agility som han tyckte var roligt. Han älskar att vara ute och leka med andra hundar och att man kastar boll med honom. Enzo är väldigt snäll och gillar kel och gos. Han är inte van att bo med små barn, men har fungerat mycket bra med dem när vi fått besök av barnfamiljer, katter fungerar dock inte! Det är en väldigt tacksam hund och höjdpunkten på dagen är när han ska få sin mat. Vi har kunnat klippa hans klor och päls på egen hand regelbundet och det har fungerat väldigt bra.

Enzo gillar inte att åka bil längre sträckor, han är orolig hela resan och han inte komma till ro. Han är dock inte åksjuk. Något han är väldigt rädd för är åska, vatten är inte heller roligt och han har aldrig vågat bada i sjö eller havet. Men att passera vattendrag som inte är för djupa går bra. Att vakta och ha koll tycker han är viktigt och han gillar att varna om någon kommer.

Till Enzo söker vi en väldigt aktiv familj där han får hänga med på allt eftersom han älskar äventyr, en familj som kanske redan håller på med agility eller vill börja träna det. En fördel är om familjen bor lantligt då han älskar att vara ute i skog och mark.