21 februari 2022

ny info från fosterhemmet!

Eddie är en otroligt tillgiven vän. När han är trygg och känner att du är hans människa så vill han alltid vara nära. Men man måste förstå att han har mycket integritet och därför tar det ett tag innan han kan lita på nya personer.
Han vill gärna mysa och vara nära men visar också tydligt när han är trött och behöver avstånd. Han fungerar bra med alla hundar han har mött och busar gärna med dom som han känner. Går fint i koppel och är duktig på att gå lös och komma på inkallning om han får något gott. Fåglar och harar kan dock ibland distrahera honom lite.

Eddie trivs med att bo med en hundkompis och klarar av att bli lämnad hemma ett par timmar om han fått en promenad innan eller ett gott ben att tugga på hemma. Han är otroligt matglad så man får fortsätta jobba på att han inte ska tigga eller sno mat om det råkar ligga framme.

Sammanfattningsvis så är Eddie den mest kärleksfulla och trogna vän man kan få, han vill verkligen bara vara så nära sin person som möjligt. Han följer med dig vart du än går, med tåg, bil, buss, det spelar ingen roll bara han får vara med så är han nöjd. En bästa vän som förtjänar ett lyckligt och tryggt liv.

 

30 november 2021

Eddie kom till Sverige och sitt nuvarande hem i januari 2021.  Han hette då Oscar. Nu har situtationen förändrats för matten och hon kan tyvärr inte längre ha kvar Eddie, så nu hoppas vi på att kunna hitta ett nytt hem till denna fina kille. Den tidigare informationen, innan han blev placerad, finns att läsa längst ner på sidan. Här kommer nuvarande mattes beskrivning av honom.

Eddie är en underbar hund som gärna vill följa med sin husse eller matte på deras äventyr och utflykter. Han älskar promenader i skog och natur, men han har mycket jakt i sig så vilda djur, speciellt fåglar gör honom extra exalterad, (vi tror ju att det är mycket fågelhund i honom). Rastgården är en plats vi besöker regelbundet för att han ska få springa av sig, det gillar han skarpt! Jaga bollar, dragkamp och leka apport är han också väldigt duktig på, att springa runt själv en längre tid tycker han också är kul. Han älskar att lära sig saker och är en smart hund, riktigt duktig och snabblärd, så regelbunden hjärngympa är något han behöver. Ha lite gott godis i fickan bara så kommer det funka perfekt. Men Eddies förflutna (vars början vi inte vet något om) har nog gett honom ett par ärr i själen. Han har ibland lätt att ta till nafs och blir stressad av barn och högljudda miljöer med mycket liv och rörelse. Han kan nafsa utan tydliga förvarningar och kan vara ganska hårdhänt. Han är en hund med hög integritet och gillar inte när någon går in i hans utrymme och tar för sig utan hans godkännande. Ibland kanske man kan tro att han vill ha mycket uppmärksamhet av främlingar eller bekanta som han går fram till och ställer sig nära men det är inte så säkert och för mycket ivriga klapp eller beröring kan leda till nafs även här. Så saker och ting ska ske på hans villkor och i lugn och ro. Han kan också bli stressad av nya miljöer och behöver trygghet och närhet för att kunna varva ner. Om du sen blir hans nära vän vill han vara nära hela tiden. Eddie älskar att mysa i soffan och gosa ihop sig så nära det bara går. Han går ihop med andra hundar och katter men samma sak gäller där, är dom bara lite för på eller för buffliga så säger han ifrån. Han har anpassat sig jättebra och fattar hur saker och ting fungerar snabbt. Han har varit med mig på jobbet på kontoret och sköter sig exemplariskt! Han klarar också av att vara själv hemma utan att hitta på några hyss. Om fina Eddie träffar någon som kan ge honom extremt mycket kärlek, har tålamod och bara använder sig av snälla metoder (även när han blir upprörd), gillar att träna både fysiskt och psykiskt, gosa i soffan och ge mycket godis så kommer han bli din bästa vän och vara dig trogen för evigt! Han är en fantastisk hund och förtjänar den allra bästa familjen.

En liten sammanfattning av Eddie: han är busig och goofy, en riktig knasboll, men smart och snabblärd, energifylld och en riktig myskille som vill ha värme och närhet.

Så vad vi söker till honom är ett hundvant hem, utan barn, ju färre personer som finns i familjen ju bättre. Man måste arbete med honom med mjuka metoder. Eddie är nu en ”medelålders” kille, men vi hoppas på att det finns någon person/familj som vill ge honom ett hem, och är villiga att jobba med de problem som kan dyka upp. Mot sin matte har han aldrig visat några tendenser till att vilja nafsa.

 

 

Tidigare information:

Oscar hittades övergiven ute på landet för över tre år sedan och blev lämnad till en hundgård belägen nära Sevilla. Han var kvar på den gården ända fram till i augusti månad i år då det bestämdes att han skulle få komma till SOS hundgård. Det är verkligen dags att han nu äntligen ska få ett eget hem, denna fina kille. Oscar är frisk men fortfarande lite tunn, det jobbar vi på och det går framåt, fortfarande fattas det väl några kilo innan han når sin”matchvikt”.

Sedan han kom till gården har han inte slutat vifta på sin svans, han älskar alla och är toppen med alla de hundar som han tillbringar sin tid med. Han delar för tillfället kennel med tre andra hundar och det fungerar bra. Oscar får ofta följa med på promenad med en större grupp hundar, han verkligen älskar de promenaderna och man har börjat låta honom springa lös när man har en grupp som fungerar bra ihop och på områden som bedöms som säkra. Han lyssnar bra och kommer då han blir inkallad, han ser väl också hur hans kompisar fungerar och gör likadant som dem.

Lika mycket som han tycker om promenader så älskar han när det varje eftermiddag är dags för lek på gården. Den gången han inte tycker det är lika kul är när det är dags att gå tillbaka till sin kennel eftersom han älskar den frihet som han får på gården, en stor skillnad mot hans tidigare liv, då det inte fanns samma möjlighet till lek och promenader.

Oscar älskar mat och får nu sin mat i en speciell skål så han inte har möjlighet att kasta i sig maten utan måste ta det lite lugnt. Om man av någon anledning skulle behöva ta skålen från honom så bryr han sig inte alls.

Han är en trygg, vänlig kille med en underbar personlighet som kommer bli en bra kamrat till någon lycklig person/familj. Oscar är en ganska stor hund men absolut inte krävande, han älskar all uppmärksamhet som han får. Nu när han varit på gården några veckor så börjar man se han personlighet och det är verkligen sorgligt att han har fått vänta så länge på sin chans att få en egen familj.