19 Januari 2024

Eco anpassade sig snabbt hos mig och har verkligen visat sig vara en helt underbar hund.
Hon är lite speciell och hon är en tjej med integritet, men hon är så rolig. Hon bjuder gärna på sig själv och man kan inget annat än älska henne.
Något Eco älskar att bli kliad på magen, det visar hon genom att börja “le” och ge tillbaka små försiktiga kärleksnafs.
När Eco tycker att det är dags att mysa så kommer hon fram och svänger med hela kroppen, medan svansen viftar. Man får vara beredd på att hon gärna använder tassarna också och kan ibland ha lite svårt att förstå att man inte alltid kan ge henne uppmärksamhet när hon vill. Det är något vi tränar på och något man får fortsätta träna på, då hon gärna ibland kan bli lite påträngande när hon bestämt vill ha uppmärksamhet.

När vi är ute i trädgården leker hon gärna med mina andra hundar och hon leker väldigt fint.
Hon nosar även gärna efter möss och annat skoj hon hittar.
På promenaderna går hon på bra, kan ibland bli lite dragig i kopplet, men ju mer hon lärt känna mig, desto bättre har det blivit.
Vi har varit inne i stan och hon är väldigt miljöstark. Hundmöten, trafik och vanlig stadsmiljö gör henne inget alls, hon strosar lugnt på och vill hellre nosa på allt spännande.
Åka bil går bra. Klippa klor går bra, även om hon inte tycker det är jättekul. Har inte haft några problem med hantering generellt.

Eco bor hos mig med 4 andra hundar och hon kommer bra överens med alla. Jag tror verkligen att hon gärna fortsätter bo med andra hundar, viktigt är dock att de kan ge henne space när hon behöver det och lyssnar på henne när hon säger till.
Hon sover gärna nära andra hundar och har, hos mig, inte haft några problem med att dela med sig av leksaker.

Eco är som sagt en hund med integritet, vilket kräver att besökare och folk hon inte känner måste ge henne utrymme och hon behöver en familj som backar upp henne.
Hos mig är jag tydlig med att vi låter henne vara helt, trots att hon kommer fram för att nosa och kolla läget. Överlag så tycker hon att främlingar är ganska så ointressanta, speciellt män och känner hon sig trängd så visar hon det genom att morra.
Får hon träffa personerna ett par gånger så blir hon sitt vanliga härliga jag, men man får inte skynda fram det, för hon tycker bara att det är jobbigt.
Med tanke på det här anser jag att hon inte bör bo med barn, eventuellt att äldre mycket hundvana barn skulle funka, men då gäller det ju att kompisar som kommer på besök låter henne vara också.

Hon bor nu i hus med väldigt få grannar omkring sig och jag har inte upplevt att hon skäller mycket alls. Går det folk utanför så varnar hon, men lyssnar när man uppmärksammat det hon varnat för och hon kan lämna det. Men med tanke på att hon är väldigt uppmärksam på ljud hemma, så bör hon nog inte bo i lägenhet.
Ute är hon som sagt väldigt duktig, skäller inte vid hundmöten eller liknande.

Hon är en medelaktiv hund, podenco som hon är så har hon hög jaktinstinkt och hon behöver få jobba lite med huvudet utöver promenader.
Eco har fått träffa katter här hemma och det funkar inte.

 

15 Januari 2023

Man vet ingenting om Ecos bakgrund mer än att hon inte kan ha haft ett bra hem. Man hittade Eco fastbunden i ett träd ute på landsbygden. Ett par hittade henne när de var ute på promenad, de tog loss henne från trädet och tog med henne hem innan de kontaktade Malaga hundgård som tog emot henne. Då vi samarbetar med Malaga hundgård har vi nu valt att hjälpa till att hitta ett hem åt henne!

När Eco kom till hundgården så märkte man att allt var nytt för henne. Hon visste inte vad leksaker var för något och vad hon skulle göra med dem och hon hade aldrig gått i koppel. Man märkte snabbt att hon inte heller var van vid kel och gos från människor. Men med tiden har Eco lärt sig att gå i koppel och hon upptäckt vad man kan göra med leksakerna. Att få kel och gos av volontärerna är väldigt uppskattat nu med.

Något Eco också gillar är att få vara i playpen där hon kan leka och busa med sina hundkompisar. Eco är en glad, framåt och aktiv vovve. Hon lär sig snabbt nya saker och har lätt för sig att anpassa sig till olika situationer. När hon är i sin kennel har hon lätt att koppla av. Att klippa klorna eller att rensa öronen på henne har inte varit några problem.

Vi söker ett aktivt hem till denna vackra tjej. Någon som kan ta med henne på långa härliga promenader och ge henne all den kärlek som hon förtjänar. Ett hem som kanske vill träna henne i något då hon tycker det är kul att lära sig saker.

Eco är resklar.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.