14 Oktober 2023

Diesel hittades av en vänlig själ när han vandrade runt ensam. Man tog honom till den lokala hundgården där hundar efter en viss tid får somna in. Som tur var för Diesel så såg personalen på Malaga hundgård honom via sociala medier och valde att rädda honom. Så nu befinner sig Diesel på Malaga hundgård och vi har nu valt att hjälpa till att hitta ett hem till honom.

Diesel har bara befunnit sig på Malaga hundgård en kort tid. Vid nya möten så är han blyg och försiktig men när han inser att människan inte vill honom något illa så släpper det. Man märker att han inte haft jätte mycket kontakt med människor tidigare. Han håller sig i bakgrunden och mycket är nytt för honom. Diesel har börjat tycka mer och mer om att bli klappad av volontärer och de koppeltränar med honom då man märkt att han aldrig gått i koppel. Han har fått träffa hundar på gården och han kommer överens med alla, i playpen har han börjat leka och busa lite smått med de andra hundarna! En fin kille med ett speciellt utseende då han har ett brunt och ett blått öga.

Vi söker ett lugnt hem till Diesel. Ett hem som vill visa att världen inte är farlig. Ett hem som redan har en hund i hemmet tror vi att han hade uppskattat! Diesel är resklar i mitten av November.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.