31 mars 2020

Danke har varit bokad ett tag, men vi kommer lägga honom som tillgänglig för adoption igen. Orsaken är att familjen som bokat honom har hjälpt oss med en hund som akut behövde omplaceras. Det kommer ta tid att få den hunden trygg därför ger vi någon annan person/familj möjlighet att adoptera fina gubben Danke.

Danke har fått flytta till SOS ordförande Nina som numera bor i Spanien, där lever han i huset och har visat sig vara en jättegullig kille, en ”farbror” som ibland kan tycka att ungdomarna kan vara lite busiga. Han älskar livet och att leka med sin boll.

 

Tidigare info:

Danke räddades från det lokala hundhägnet där hundar efter en viss tid får somna in. Varför hans familj dumpade honom vet man inte. Nu befinner han sig, sedan slutet av november, på Malaga hundgård som SOS samarbetar med. Som alla hundar som kommer från ett hem var det svårt för Danke att anpassa sig till ett stressigt kennelliv. Idag går det bättre. Han går gärna efter volontärerna för att få människokontakt. Volontärerna beskriver honom som en mycket snäll och kärleksfull vovve som kommer bra överens med alla de hundar han har fått träffa.

Dankes höjdpunkt på dagen är när han får vara i play pen. Då leker han med sin boll och han blir aldrig trött på att fånga den och att volontärerna ska kasta den igen. Han uppskattar också sina promenader och går bra i koppel. Han är över lag en mycket lätthanterad vovve som söker någon som kan ge honom all den kärlek han så väl förtjänar och härliga promenader.