16 November 2022

Curro bodde tidigare med sin bror hos en äldre man ute på landsbygden. Hundarna kom aldrig ut på promenad eller fick komma in i huset, utan de bodde ute i trädgården dygnets alla 24 timmar. De hade inte fått träffa några andra människor än mannen. Tyvärr dog mannen och man tog då hundarna till Malaga hundgård som vi samarbetar med.

Curro var väldigt rädd första tiden på gården. Han satt antingen i ett hörn i kenneln och bara skakade eller så sprang han och gömde sig så fort någon volontär kom. Då han aldrig varit ute på promenader så visste han inte vad ett koppel var och hur man gick i ett. Nu kan han gå i koppel och är inte längre rädd för volontärerna! Han är fortfarande reserverad vid nya möten, men när han förstår att det inte är någon fara så håller han sig gärna nära för att få kel och gos.

När volontärerna närmar sig Curro´s kennel så slutar inte svansen att gå på honom och han är alltid först ut för att få hitta på roliga saker. När de är dags för lek i playpen så leker han gärna med sina hundkompisar. Han har gått bra ihop med alla hundar han har fått träffa. Han fungerar även med katterna som är på gården. Dock är det inget vi kan garantera att det kommer funka efter en flytt till ny miljö.

Till Curro söker vi ett lugnt hem som gärna ligger i en mindre stad eller ute på landet. Han kan bo både ensam eller med hundkompis. Curro är resklar i mitten av December.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.