31 oktober 2021

Cuco hittades gåendes omkring i Malaga stad. Man såg ingen ägare och då det var risk för att han skulle bli påkörd bestämde sig en vänlig själ för att plocka upp honom. Man tog honom till Malaga hundgård som SOS samarbetar med. Han hade inget chip och trots många annonseringar var det ingen som hade anmält honom saknad. Man är säker på att han måste ha haft ett hem då Cuco var i mycket bra skick när han hittades.

Volontärerna beskriver honom som en lugn, busig och kärleksfull hund, en toppenhund enligt dem. Han älskar att vara med volontärerna och hoppar gärna upp i deras knä för att få en massa kel och gos. Att bli kliad på magen är en favorit. Ibland somnar han i volontärernas knä. Cuco är mycket social med dom andra hundarna och har inte problem med nya möten. Han bjuder gärna in till lek. För tillfället delar han kennel med en dominant tik och en busig hane och det fungerar bra. Han har inte i heller problem med att dela med sig av varken mat eller leksaker. Cuco går bra i koppel. Han har fått träffat på katter men det gick inte så bra, så ett hem utan katter är vad som gäller för honom.

Cuco är resklar i mitten av december.

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.