Chucha är ytterligare ett bevis på människors grymhet. Hon blev övergiven mitt ute “i ingenting”, när hennes förra familj inte ville ha henne längre. Som var var hittades hon av en bra person som tog med henne till Malaga hundgård, för att ge henne en andra chans, detta var i mars månad. Chucha hade många sår när hon hittades och var mycket rädd. Men dag för dag har hon lärt sig att människor kan vara snälla och att de bara vill hjälpa henne, så hon har lärt sig att lita på dem. Nu är hon en glad och rolig, fortfarande valpig, vovve som bara vill leka och mysa med volontärerna.
Chucha älskar att leka med sina hundkompisar, och delar med sig av sina leksaker utan problem. Något hon också tycker om är att bada i den lilla pool som finns där, de tycker hon påminner om en liten sjöungfru.
Det som hon uppskattar allra mest är när hon får följa med någon volontär när de gör någon utflykt till landet, att promenera och upptäcka nya lukter och ställen är härligt tycker Chucha.
Hon har dock en liten ovana, som de jobbar med för att få bort. När hon leker så kan hon ge små nyp med tänderna, det gör inte speciellt ont men självklart är det något som måste jobbas med för att få henne att sluta.
Hon skulle säkert kunna passa i de flesta familjer.