29 Januari 2023

Chocapic hittades vandrandes ensam ute på landsbygden, en vänlig själ hittade honom när han var ute och vandrade och valde då att ta med honom till Malaga hundgård som vi samarbetar med. När han hittades så hade han en stor tjock kedja runt halsen som satt så hårt så han knappt kunde andas. Man misstänker att han varit jakthund och inte presterat som önskat och då har jägaren dumpat honom eller att han lyckats rymma.

Han var i väldigt dåligt skick när han hittades. Första tiden kunde volontärerna inte röra honom för att han var så rädd. Men med mycket jobb och kärlek från volontärerna så är han idag en helt annan hund. Chocapic är väldigt social och älskar att busa och leka med sina kennelkompisar. Han har inte haft några problem med hundarna han har fått träffa. Vid nya möten med människor kan han vara lite försiktig till en början. Just nu pågår koppelträning och det går bättre och bättre för varje gång.

Till denna fina kille söker vi ett lugnt hem. Vi ser gärna att det finns en hund i hemmet redan och om det finns barn bör de vara i tonåren. Han är resklar.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.