21 november 2021

Chico har levt hela sitt tidigare liv fastkjedjad på en terrass med smutsigt vatten och dålig mat. Som tur var blev han räddad från denna hemska situation och man tog honom till Malaga hundgård. Man tror att han blivit misshandlad då han är väldigt undergiven och blir rädd om man skriker eller för oväsen. Han är inte rädd för volontärerna utan söker gärna kontakt. Han älskar att bli kliad på magen och slutar man kommer han gärna med sin tass för att få mer kel och gos. Han sitter gärna nära volontärerna i play pen. Chico är också undergiven mot andra hundar. Han har inga problem med dom hundar han har fått träffat på. Chico är inte en vovve som bjuder in till lek. Han håller sig gärna för sig själv eller i närheten av volontärerna. Han har inga problem med att dela med sig av mat eller leksaker.

Han koppeltränas för fullt och det går framåt. Han är fortfarande rädd för att gå i koppel, fast man ser framsteg varje dag. Chico har börjat att njuta av sina promenader och tycker om att upptäcka nya dofter och platser.

Vi söker ett lugnt hundvant hem till denna fina kille. Vi tror att Chico hade uppskattat bo på en gård tex. Där han kan traska runt och få all den kärlek och uppmärksamhet han aldrig fått innan.

Chico är resklar i januari

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.