2 februari 2021

Caruso kom till Sverige i mitten av januari och befinner sig nu, sedan den 24 januari i ett fosterhem. Detta pga av att det inte fungerade i det som skulle blivit hans permanenta hem, mycket beroende på att han var väldigt stressad när han kom och hunden som redan fanns i hemmet blev rädd för honom. Så efter bara några dagar beslöts att vi behövde hitta ett nytt hem till honom. Fosterhemmet har efter den relativt korta tid han varit där beskrivit honom som en väldigt kärvänlig och gosig hund. Han vill ofta vara med, sitta i knät och vara nära. Caruso tycker om alla människor och gillar uppmärksamhet.

På promenader händer det att han skäller på vissa hundar medan han helt ignorerar andra. För att Caruso ska vara riktigt nöjd så vill han komma till ett hem som kan ge honom mycket aktivering och träning för både kroppen och knoppen. Han älskar att springa i rastgården där han får jaga pinnar och sträcka på sina långa ben samt gå promenader. Han är mycket smart och lär sig saker fort. Han är även orädd och har inget problem med att åka bil, hiss eller att få sina klor klippta. Man har också sett att där finns lite jakt i honom, men inget hysteriskt utan han verkar mest intresserad, men då han har rasen podenco i sig så beroende på var nya hemmet ligger och om det finns mycket vilt där så kan det ju förstås blir värre med jakten. Så man får vara beredd på att det kanske inte kommer gå att ha honom lös på icke inhägnat område.

Då Caruso ibland har svårt att komma till ro är det viktigt att det nya hemmet kan och vill hjälpa honom med detta. Han kan börja skälla när han blir uppspelt vilket man bäst löser med att lugnt lugna honom. Han är i en känslig ålder och kan därför upplevas lite som en “tonåring”, något som kan kräva lite extra tålamod av det nya hemmet. I dagsläget anser vi att det skulle vara bra om Caruso inte bodde med andra hundar eller barn, tonåringar och uppåt kan fungera. Detta för att minimera risken att det inte ska fungera. Vi är nämligen väldigt måna om att denna fina kille inte ska behöva flytta runt mer och söker därför efter någon som är införstådd med vad han behöver. Han är heller inte van att vara själv, man kommer därför successivt behöva öva på detta när han landat i sitt nya hem precis som med en valp. Caruso vill flytta hem till dig som har kunskapen och viljan att hjälpa honom att utvecklas till sitt bästa jag. Han är och kommer bli en fantastisk hund bara han får rätt träning och tid att mogna i sin unghundskropp. Då han har rasen podenco i sig så kan det finnas jaktintresse, så man får vara beredd på att det kanske inte kommer gå att kunna ha honom lös på icke inhägnat område. Caruso finns i fosterhem i Stockholm

 

 

 

 

Tidigare text:

Caruso var bara en liten valp när en snäll själ hittade honom på landsbygden nära en flod. Man vet inte om han kom bort från sin mamma och syskon eller om någon dumpade honom där. Man tog honom till Malaga hundgård som SOS samarbetar med. Caruso fick ett hem i Spanien men efter bara en vecka valde man att lämna tillbaka honom och deras förklaring var att han inte var rumsren. Även fast dom på Malaga förklarar allt och ger mycket information så är det inte alltid adoptionerna slutar lyckligt. Caruso är tillbaka på gården och söker nu ett nytt kärleksfullt hem.

Han har en fantastisk personlighet och kommer bra överens med alla hundar han har fått träffa. Han har inga problem med att dela med sig av varken leksaker eller mat. Han har fått träffat katter och det fungerade bra, han är lite rädd i början bara. Trots detta kan vi naturligtvis inte garantera att han skulle fungera med katt i ett framtida hem. Att åka bil är inga problem för denna fina kille, utan han lägger sig lugnt i bilen. Att få öronen rensade eller klorna klippta är inte heller några problem. Caruso går bra i koppel och tycker om att lära sig nya saker.

Vi söker en aktiv familj till denna fina kille. Någon som kan ta med honom på många roliga äventyr.