14 September 2022

Cartojal hittades springandes på en hårt trafikerad väg, det var precis så att han klarade sig från att bli påkörd. Som tur var så stannade en person sin bil och och öppnade dörren, man behövde inte göra mer utan Cartojal hoppade snabbt in i bilen. Man märkte att han blev lättad av att bli räddad. Personen körde honom till Malaga hundgård där man kollade efter chip och efterlysning, tyvärr hittade man inget utav det och det är nu dags att leta efter ett hem för Cartojal.

Volontärerna beskriver honom som en mycket social kille. Han tycker om att vara med sina kennelkompisar och är den hunden som oftast bjuder in till lek. Han har inga problem att dela med sig av varken mat eller leksaker. Man ser ofta Cartojal stående på bakbenen och det ser nästan ut som om han vinkar med sina framtassar mot volontärerna. Det är hans sätt att försöka få till sig uppmärksamheten. Han gillar att få kel och gos av volontärerna och har inga problem att bli upplyft. Cartojal anpassade sig väldigt snabbt till kennellivet och finner sig i det mesta. Han lyssnar bra på sitt namn och går bra i koppel.

Vi söker ett aktivt hem till Cartojal, ett hem som vill ha en löpkompis eller någon som kanske springer bredvid på cykelturen.

Cartojal är resklar i början av November.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt