9 februari 2022

Buddy och hans dotter Patri bodde instängda i ett litet badrum i sin egna avföring. De levde verkligen under hemska förhållanden, som tur var så anmäldes deras situation och hundarna togs till malaga hundgård. Dottern Patri testades tyvärr positivt för leishmania så hon kommer inte bli aktuell för adoption i Sverige, men vi hoppas vi kan hitta ett hem för Buddy!

Trotts det liv Buddy levt så är han full av energi, leksam, glad och framåt vovve. Han har snabbt blivit en av volontärernas favorit. Han älskar när volontärerna kastar boll med honom och lämnar snabbt tillbaks bollen så volontärerna kan kasta den åt honom igen. Något man mer märkt att Buddy gillar är vatten, där vattnet är där är Buddy. Han är en väldigt duktig simmare.

På promenaderna går Buddy bra i koppel och han gillar att komma utanför sin kennel. Något som volontärerna jobbar på med honom är matningen. Han är besatt av mat, han äter väldigt fort och det finns inget stopp för honom. Just nu får han små portioner och all mat i aktiveringsskål så han ska äta långsammare. Han är inte aggressiv vid mat utan bara hettsig.

Vi tror att Buddy hade passat bäst som en familjehund och i ett hem utan katt. Buddy är resklar i mitten av mars.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.