5 November 2022

Som många andra hundar så vandrade Bravo runt på gatan. Människor såg honom under en längre tid bland några soptunnor för att leta efter mat. Man försökte under en längre tid att fånga in honom, men då Bravo var väldigt skygg så tog det tid. När man väl lyckades så tog man honom till Malaga hundgård som vi samarbetar med.

Volontärerna beskriver Bravo som en väldigt sympatisk hund, även snäll, kärleksfull och social! Allt är spännande för honom och han är gärna där allt händer. En väldigt aktiv kille som älskar sin tid i playpen och utnyttjar den till fullo. Att få springa av sig och busa med de andra hundarna och leka med leksaker står högst upp på favorit-listan!

Bravo håller sig gärna nära volontärerna då även kel och gos är högt upp på listan över saker han gillar. Han har fått träffa olika hundar på gården och han kommer bra överens med alla, han anpassar sig även snabbt till olika situationer. Det är en väldigt lättlärd kille och han tycker det är kul att få lära sig nya saker. Så hans nya familj borde tycka det är kul att träna både psykiska och fysiska saker.

Han har åkt bil och då har han bara lagt sig lugnt ner. Men något familjen kommer behöva jobba på så är det koppelträning, Bravo drar en del i koppel. Man har testat Bravo med katter och då var han nyfiken men visade ingen jaktinstinkt. Så med rätt introduktion så kan det funka med katt i hemmet.

Till Bravo söker vi som sagt en aktiv familj som söker en fyrbent bästa vän att träna med och hitta på massa roliga äventyr. Bravo är resklar!

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt