Boss

Adopterad 2023-01-04

4 December 2022

Boss gamla ägare dumpade honom på det lokala hundhägnet där hundar får somna in efter en viss tid. Tur var så räddade Malaga hundgård honom och han befinner sig nu på deras hundgård. Boss har befunnit sig på hundgården sedan augusti i år.

Han är väldigt busig hund och man märker att han inte haft några regler, någon som satt gränser och lärt han vad som är rätt och vad som är fel. Han visar tydligt att han inte gillar att vara i sin kennel, utan han vill hellre vara i playpen med volontärerna. Han gillar sina promenader för då får han komma ut och upptäcka nya saker. Boss vill gärna vara väldigt nära volontärerna för att få kel och gos, man måste vara beredd på att få en hel del pussar av honom. Man märker att han inte är van vid koppel, ibland bara lägger han sig ner och ibland står han bara och studsar. Att vara fri och få springa runt gillar han allra mest.

Man har upptäckt att Boss är rädd för män. När han väl förstår att det inte är någon fara så slappnar han av och kan gå fram och hälsa. Tanke på hans storlek och att han fortfarande har en del att lära så bör han inte bo med små barn. Vi söker ett hundvant hem som kan jobba med honom med mjuka metoder och lära honom gränser.

Han är resklar i mitten av Januari

 

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.