30 April 2022

När Blacky precis blivit ett år blev hon dumpad på Malaga hundgård av sin familj. Varför hon blev övergiven kan man bara ana att det är för att hon inte är en liten söt valp längre och det är mer arbete med hund än vad många tror. Första tiden på gården var tuff för Blacky, hon förstod inte varför hon inte fick åka hem igen. Men nu när det gått ett tag har hon anpassat sig till kennellivet och är glad över att få leka med sina kompisar.

När hon träffar nya människor så är hon väldigt försiktig och misstänksam, men så fort hon fått lite tid och förstår att man inte vill henne något illa så blir hon vänlig och kärleksfull hund som gärna följer dig överallt. Hon ställer sig gärna på bakbenen för att kunna ge volontärerna en massa pussar.

Blacky är en väldigt aktiv hund som använder tiden i playpen väl med att springa av sin energi. Hon springer runt non-stop och leker med de andra hundarna. Hon kan pausa ibland för att få kel och kärlek av volontärerna, men är snabbt och leker med de andra hundarna igen. På promenaderna går hon bra i koppel!

Vi söker ett aktivt hem till Blacky, då hon inte är någon soffpotatis. Ett hem som vill ta med sin fyrbenta vän på många roliga äventyr.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.