5 Mars 2023

Angel bodde tidigare med sina syskon hos en dam som tyvärr gick bort. Ingen i familjen kunde ta hand om hundarna och man valde då att lämna in dem hos Malaga hundgård som vi samarbetar med. Angel har rätt svårt att acceptera kennellivet och förstår verkligen inte varför han sover på ett betonggolv när han är van att bo i ett hus med sin matte sedan han var valp. Han blir lätt stressad när han blir lämnad kvar i kenneln när volontärerna går.

Volontärerna på gården beskriver honom som en mycket social och trevlig kille. När volontärerna närmar sig kenneln så är han först framme för att hälsa på dem. Angel ställer sig gärna på två ben för att kunna kramas ordentligt! Han delar just nu kennel med både hanar och tikar och det fungerar bra. Han har inte visat några problem med någon hund han har fått träffa på.

På promenad har man upptäckt att Angel går mycket bättre i koppel om han får gå utan sina kennelkompisar. Att gå till hundparken som ligger en liten bit ifrån gården tycker han är jätte roligt och spännande. Han springer glatt runt med de andra hundarna och delar gärna med sig av leksaker som finns där. Man märker att han gärna har ett öga på volontärerna och vill gärna se att de finns i närheten.

Till Angel söker vi ett hundvant hem, ett hem som kommer få vara beredd på att han kan ha en del separationsångest i början. Man måste ha förståelse att Angels liv har förändrats drastiskt och det kan ta ett tag för honom känna sig trygg igen. Vi hoppas att hitta ett hem till denna fina kille så fort som möjligt så han kommer ifrån det kalla kennellivet! Han är resklar i mitten av April.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.