18 februari 2020

Alli, tidigare Alubia, har befunnit sig i sitt nuvarande hem sedan i september förra året. Nu söker vi ett nytt hem till henne. Vi vet inte så mycket om hennes tidigare liv men förmodligen har hon använts till jakt, vilket hon antagligen inte var tillräckligt duktig på. Hon blev iallafall övergiven och omhändertagen av Malaga hundgård, och sedan placerad via SOS Animals.

Nedan beskrivning från hennes matte:

Alli bor just nu tillsammans med en hane på 10 år och dom funkar väldigt bra ihop. Hon gillar sällskap av andra hundar och människor men kan vara lite osäker i början. Hon är väldigt kelig och gillar att ligga nära och mysa och vill vara med på allt man gör.

Nya kommandon och tricks gillar hon att lära sig och det går ofta ganska snabbt för henne att förstå vad man menar. Hon apporterar naturligt på bollar och pinnar. Hon är bekväm med att åka både bil, tunnelbana och tåg. Kloklippning går bra. Alli är social och vill vara med i flocken. Anledningen till att hon behöver ett nytt hem är på grund av att hon har stor jaktinstinkt och osäkerhet som inte går att förbättra där vi bor just nu. Vi bor i lägenhet (Stockholm) och har tillgång till skog, men på grund av ständigt dåliga möten med aggressiva hundar så märker vi att hennes osäkerhet bara blir värre. Det hon gör när hon blir osäker är att hon skäller på andra hundar som hon känner sig hotad av och osäkerheten har bara eskalerat trots att vi aktivt jobbar med den varje dag och vi känner att hon behöver en ny lugnare miljö för att kunna bryta det beteendet. Hon skulle behöva ett hem där hon kan känna sig trygg även utomhus, utan att behöva stöta på flera ostabila hundar vid varje promenad. Hemmet behöver även ha förståelse för hennes jaktinstinkt och inte ha ett problem med den. Vi har haft lite lösträning och de gångerna har det gått bra även om hon lätt förlorar koncentrationen på ägaren. På långlina funkar det jättebra att träna. Alli kan dra iväg en bit på upptäcktsfärd men kommer alltid tillbaka efter några minuter. Med nya ägare måste hon få tid att känna sig trygg innan man kan börja med lösträning. Även den mängd kaxiga rådjur som finns i Stockholm och går helt fritt bland hus och skog gör att promenaderna ofta blir till en enda röra.

Man kan inte lämna någon mat framme på ex.vis bordet om man inte är närvarande, då är hon genast framme och snor åt sig. Det finns fortfarande kvar en hel del att jobba på när det gäller koppelträning. Hon kan gå fint bredvid men drar så fort hon hittar något intressant. Hon vill inte bli lämnad själv men i sällskap av vår andra hund fungerar det bra. Vi hoppas att vi kan hitta ett hem till henne ute på landet, eller i en lugnare miljö där ägaren har tid och energi att lägga på henne, om det redan finns en lugn och trygg hund i nya familjen vore det jättebra. Hon är världens finaste och kommer med rätt ägare bli en underbar hund och kompanjon.

Då denna fina tjej finns i Stockholms-trakten så går det ju också bra att få träffa henne om intresse finns. Börja dock med att skicka intresseanmälan om ni tror att detta är en framtida familjemedlem till er.