Abel/Balto

Adopterad 2024-04-26

18 April 2024

Abel nu Balto kom till sitt hem i slutet av September 2023 men behöver nu komma till ett hem som ligger lite mer lugnt. Mattes text om Balto:

Balto, en underbar 14-månaders schäfer-korsning, letar efter ett nytt kärleksfullt hem där han kan trivas utanför stan.
Balto är en smart och lekfull kompanjon som älskar att jaga bollar (och jagas!), promenader i skogen, men också tillbringar majoriteten av sin dag mysandes i soffan eller sängen och tittar på TV. Han har bemästrat grundläggande lydnad och olika tricks, visat vilja och förmåga att lära sig kommandon och förstå mönster – ibland för snabbt. Han är verkligen ett kärleksfull, lekfull och fantastisk givande husdjur.
Trots flitiga träningsförsök har Balto sen dag ett kopplad visat stor reaktivitet mot andra hundar, förmodligen för att han är väldigt osäker. Även om han har gjort framsteg i träningen är miljön där han bor full av möten med andra hundar under promenader, vilken orsakar stress och överstimulering. Det har blivit tydligt att det inte främjar hans välmående att bo i detta område, och jag letar därför efter ett nytt hem hos någon som kan erbjuda en miljö där han träffar färre hundar. Jag vill understryka att trots hans ungdom och osäkerhet mot andra hundar har vår träning hela tiden gått framåt, i långsam takt. Mitt hopp är att ett framtida hem för Balto är i en mindre fartfylld miljö med färre hundar och mindre stress.
Utan koppel har han haft väldigt få problem med att möta hundar, och gillar sina regelbundna lekträffar.
Balto har också en stark jaktinstinkt och älskar att jaga små saker i rörelse och mindre djur. Potentiella ägare bör vara medvetna om denna egenskap och vara beredda på att erbjuda lämpliga utlopp för hans instinkter.
Balto är van vid att vara runt barn över 10 år, men han kan leka lite väl oförsiktigt på grund av hans sprudlande glädje. Han har också introducerats för katter men kommer inte överens med dem.
Potentiella ägare bör åta sig att fortsätta Baltos träning med att hantera interaktioner med andra hundar och impulskontroll. Medan han undviker att bitas kan han ibland nypas för att få uppmärksamhet – även om detta som med allt annat har blivit mindre vanligt i takt med att Balto mognar och tränas.
Han är så kärleksfull och jag och min fästman älskar hans sällskap och rara personlighet. Om du är villig att lägga tid och energi på Baltos behov kommer du få en jättehärlig fyrfota vän.
Balto befinner sig i Göteborg.

2 Augusti 2023

Abel och hans bror Cain hittades ensamma och som tur var så togs dem till Malaga hundgård som vi samarbetar med. Gemensam beskrivning av syskonen:
Till en början var de väldigt blyga och förstod inte alls varför de helt plötsligt bodde på en hundgård instängd i en kennel. Men nu när det spenderat en tid på gården så börjar dem visa sina rätta jag. De springer glatt runt i playpen och leker men håller sig även nära volontärerna för att få kel. De båda syskonen är lättlärda och har på kort tid lärt sig de vanliga kommandon, sitt & ligg.

Vi söker separata hem till dessa fina killar. Hem som är medel aktiva och vill ha en ny bästa vän att upptäcka världen med. Vi tror de hade uppskattat någon form av träning där de får använda hjärnan.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.