16 Augusti 2023

Juno befinner sig sedan ett tag tillbaka i fosterhem. Nedan är fosterhemmets beskrivning:

Juno är verkligen en glad hund, när det kommer över folk så viftar han så mycket på svansen att hela bakdelen svänger med.
Hade han själv fått välja hade han kastat sig över alla som kommer på besök, men vi tränar på att han ska lugna ner sig lite innan han får komma fram och hälsa.
Juno har i sitt tidigare hem bott med flera hundar, vilket han även gör hos mig. Han tycker det är väldigt kul att leka med mina hundar, men jag upplever att han lätt kan bli stressad när mina hundar leker med varandra och han känner sig utanför.
Så jag tror han hade trivts med att bo med bara en hund. Han skulle säkert trivas bra med att bo som ensamhund också, men hade uppskattat en promenadkompis! Jag har vänner med hundar som han lärt känna och han blir så glad när de träffas.

När han kom till mig så upplevde han hundmöten och även möten med människor på promenaderna som stressade situationer. Nu var det länge sedan han reagerade på möten med människor, hundar kan i vissa situationer vara lite jobbiga än om de skulle komma för nära. Men han är väldigt duktig på att lyssna och vi har tränat med skvallerträning, vilket har gett jättebra resultat.
Juno är verkligen en toppenhund. Han har bara fortfarande lite osäkerheter och kan bli lite stressad i nya miljöer och situationer.
Därför tror jag att han skulle passa bättre i en familj som inte har lika många hundar, eller inga alls, en familj där han kan få vara lite mer i fokus och få mer uppmärksamhet.
Juno kräver inte allt för mycket motion, men älskar att busa och springa av sig ibland. Han är även duktig på att springa med när vi är ute och joggar och verkar tycka det är kul.
Åka bil går bra och klippa klor är inga problem. Han kan vara själv hemma, både ensam och med sällskap av de andra hundarna.
Han delar med sig med leksaker utan problem.
Han går tyvärr inte ihop med katter och med tanke på att han gärna hoppar när han träffar någon så bör han nog inte bo med allt för små barn.

 

7 April 2023

Juno (Crispi) kom till Sverige oktober 2021 men nu har familjen vänt sig till oss för de behöver omplacera honom, familjens beskrivning:

Juno (f.d. Crispi) är en ung podenco på ca 2 år. Han kom till oss i
oktober 2021 då han var cirka 7 månader. Han blev direkt en i flocken
där han har delat sin vardag tillsammans med 3 andra vinthundar i
liknande storlek.
Juno är lekfull, läraktig, närhetssökande och
nyfiken. Vi upplever honom som medelaktiv/aktiv. Han behöver springa av
sig med jämna mellanrum för att må bra. När han har fått sin
aktivering så har han inga problem att slappna av utan lägger sig och
vilar, gärna där någon av oss andra är.
Juno har inget resursförsvar, varken mot oss eller de andra hundarna. Han är bra i
sin lek med de andra hundarna i flocken och det har inte uppstått
några konflikter. Idag bor han i lägenhet i en stockholmsförort. Han
är inte överdrivet ljudlig, men kan reagera på vissa ljud utifrån
eller skälla i lek, som de flesta hundar. Han kan hanteras utan problem. Han har varit
ensam hemma med de andra i flocken, men han har svårt att lämnas helt
ensam (utan de andra hundarna). Juno har i vårt hem inte träffat barn eller
andra husdjur så vi vet inte hur har är med dem.

Av skäl som inte enbart beror på Juno behöver vi hitta en ny familj
till honom. Vi tror att han behöver komma till en lugnare miljö där
han får möjlighet att fortsätta utvecklas. Juno kan reagera vid hundmöten och mot vissa människor som beter sig ovanligt. Vi har
kommit en bra bit i vår miljöträning, men just hundmötena har vi
inte lyckats träna bort. Han kan även bli stressad i nya miljöer,
detta visar sig genom att han gnyr. Vi upplever att han lätt påverkas
av sin omgivnings känslotillstånd så vi tror att han behöver någon
som tryggt kan visa honom vägen. Juno är en fantastisk hund och
familjemedlem och det är med sorg vi tvingas fatta det här beslutet.

 

28 augusti 2021

Crispi hittades i en liten by när han vandrade omkring ensam. Som tur var plockade ett par upp honom och tog honom till Malaga hundgård som SOS samarbetar med.

Han har anpassat snabbt till kennellivet och kommer bra överens med alla hundar han har träffat. Valp som han är, är han busig och nyfiken på allt. Crispi utnyttjar tiden i play pen och springer och busar med sina kennelkompisar. När han är i sin kennel är han bra på att slappna av. Han håller sig gärna nära volontärerna för att få uppmärksamhet och även kel och gos. Han går bra i koppel och har redan börjat lyssna på sitt namn. Crispi har fått träffat på både katter och barn och det var inga problem, när det gäller katter så garanterar vi naturligtvis aldrig att det kommer fungera i ett hem, det bästa är nog ett kattfritt hem. Volontärerna kan lyfta upp honom, klippa klor eller tvätta sår utan problem.

Vi söker ett aktivt hem till denna fina kille. Crispi hade uppskattat om det redan finns en hund i det nya hemmet. Han är ju fortfarande så pass ung så han nog växa en del till, hur mycket kan man aldrig veta.