Adoptera

Adoptera hund från SOS Animals Sverige -det här bör du tänka på

SOS Animals Sveriges syfte är att alltid arbeta för både hundarnas och adoptörernas bästa. Vi vill genom noggrant genomförda placeringar skapa så goda förutsättningar som möjligt för dig och din nya familjemedlem. Den intresseanmälan som alla som vill adoptera hund genom oss måste fylla i är själva utgångspunkten i adoptionsprocessen. Tänk därför på att fylla i denna så utförligt som möjligt. Därefter utgör kontakten mellan dig och en av våra kontaktpersoner tillsammans med hembesöket förberedelserna inför en adoption.

Tänk på att en hund från SOS hundgård i Spanien i de flesta fall har för oss en okänd bakgrund. Vi gör vårt bästa för att utvärdera hunden på plats men kan självklart aldrig fullt ut redogöra för hur hunden kommer att reagera i ditt hem. När du adopterar en hund med okänd bakgrund och för det mesta okänd blandning krävs ett visst mått av anpassningsförmåga hos dig som adoptör. Vi eftersöker en förståelse för dessa hundars speciella situation och en vilja att arbeta med de problem som eventuellt kan uppstå.

En hund som kommer ifrån SOS i Spanien har för det mesta aldrig varit inomhus, räkna inte med att den är rumsren. Det brukar gå snabbt att lära en äldre hund att bli rumsren men det tar förstås olika tid för alla. Allt är nytt, telefon, tv, tvättmaskin, dörrklocka, nya ljud som hunden måste få tid att vänja sig vid. Du måste ha möjlighet att ge hunden tid att landa i sitt nya liv.

Barn och hund kan vara en mycket lyckad kombination men kräver självklart extra eftertanke. Vi kan för det mesta inte svara på vilka erfarenheter hunden har av barn sedan tidigare. Familjer med små barn rekommenderar vi inte att adoptera en hund direkt från Spanien.

Vi kan för det mesta svara på hur hunden fungerar ihop med andra hundar. Hundarnas tidigare liv innebär ofta att de är bra på hundspråk. Om du redan har en hund måste du dock fråga dig hur denna fungerar med andra hundar. Vilken typ av hund passar in i er flock? Tänk på att det är viktigt att ta hänsyn till hela familjen innan du fattar ditt beslut.

Hundarna på de gårdar som SOS samarbetar med får, pga för många hundar och för lite personal, inte mycket motion. De hundar som finns på SOS hundgård eller kommer dit innan placering får fler promenader om dan. Det är viktigt att ta det lugnt i början och att öka motionen successivt. Samma korta runda i närheten av hemmet skapar även en trygghet i hundens nya vardag.

Hunden kan få öroninflammation av flygresan, magproblem av omställningen, samt lättare råka ut för infektion på grund av stress. Den kan även ha tandsten, mask, fästingar eller löss, trots våra ansträngningar att bli av med dem. Detta måste du vara beredd på att ta tag i!