22

Om hämtning

Vid hämtning om du hämtar din hund på flygplatsen 

Omh?mtning

 

När hunden kommer kan den vara omtöcknad och lite vinglig av det lugnande medlet den fått inför resan, detta är dock inte så vanligt.

När hunden kommer så har den ett halsband på sig som till hör SOS. Du bör därför ha med dig eget halsband/sele och koppel. OBS! Använd EJ flexikoppel! Vi ser helst att man använder sele då det är mer ergonomsikt för hunden att ha på sig. Hunden känner vare sig dig eller omgivningen när den kommer och för att inte riskera att den kommer lös kan det i början vara bra att ha både halsband och sele med dubbla koppel till hunden.

Om du har långt att resa så bör du ha med vatten + vattenskål åt hunden. Den har varit utan vatten flera timmar och brukar vara törstig.

Din hund är avmaskad då den kommer, vi brukar sedan rekommendera avmaskning efter några månader och sedan två ggr/år. Du kan köpa avmaskningstabletter på apoteket, vi använder oss av DrontalCompVet.

SOS Animals försäkrar alla hundar i Agria vid ankomsten, Agria godkänner de veterinärintyg som utfärdas av veterinären i Spanien. Ni blir sedan kontaktad av Agrias representant och kan då i lugn och ro bestämma hur ni vill ha er framtida försäkring. Det är självklart upp till de nya ägarna att själva välja annat bolag om man så önskar.

Om du funderar på att åka utomlands med din hund se till att uppdatera passet enligt direktiv från veterinär. Olika länder har olika krav så se till att läsa på noga om vad som gäller för just din resa!

Din hund är ID-märkt med mikrochip. Det är en förutsättning för att den ska få komma in i Sverige. Vi har numera en lag om obligatorisk ID-märkning och ett centralt register över hundar och ägare. ID-märkningen identifierar din hund och dig som ägare. Inom 4 veckor ska du kontakta Jordbruksverket och begära nödvändigt formulär, den enklaste är dock att registrera hunden på Jordbruksverkets hemsida, det är också betydligt billigare. Läs mer om ägarregistret på http://www.sjv.se/