Att vara ett fosterhem

Vi använder oss endast av jour- och fosterhem i begränsad utsträckning då vår önskan är att hundarna ska få komma direkt till sitt permanenta hem. Detta för att utsätta hundarna för så lite stress och miljöombyten som möjligt. Ibland uppstår ändå situationer då vi behöver placera hundar i fosterhem, det kan bero på omständigheter som att hunden inte trivs på hundgården, behöver omplaceras från en familj i Sverige eller kanske att den behöver få tid att utvecklas i en hemmiljö.

För att ställa upp som fosterhem måste man vara beredd på att ha hunden på obestämd tid – det kan vara allt från några dagar till en längre tid. Detta är viktigt att tänka på när man ställer upp som fosterhem så att den inte riskerar att behöva göra fler flyttar än vad som är absolut nödvändigt. Det är även bra om man kan ta emot samtal, och träffa, personer som är intresserade av att adoptera hunden. Självklart finns SOS Animals hela tiden med, men eftersom du som fosterhem känner hunden bäst ser vi gärna att ni är delaktiga i adoptionsprocessen.

Den som vill ställa upp och hjälpa till ska var över 20 år, inte ha barn under 5 år. Har du fler hundar i hemmet bör de vara stabila. Vill du ställa upp som fosterhem så fyll i formuläret Fosterhem intresseanmälan så återkommer vi.

Till intresseanmälan fosterhem