9 jan-20

Zor blev dumpad på det lokala hundhägnet där hundar efter en viss tid får somna in. Som tur var blev han räddad av Malaga hundgård som SOS samarbetar med. Han har befunnit sig på gården sedan november förra året.

Han beskrivs som en mycket mysig och kelig vovve som gärna håller sig nära volontärerna. Han älskar att bli kliad på nacken. Det märks att han uppskattar det då han gärna sluter ögonen och när man slutar ber han om mer med sin tass. När volontärerna kommer och ska öppna hans kennel slutar inte svansen gå och han är gärna först framme vid dörren. Zor är en mycket social hund och har inga problem med andra hundar. Han går bra i koppel och  möten med andra hundar fungerar bra. Zor fick komma och nosa på gårdens katter och brydde sig inte då. Naturligtvis är detta inte någon garanti för att det skulle fungera med katter utan problem i ett nytt, eget hem.

Zor tycker dock att det är jobbigt på gården då han lätt blir nertryckt av sina kompisar. Han håller sig gärna till volontärerna så mycket det går. Man har upptäckt att Zor är rädd för smällare och då det smäller skakar han jättemycket.

Man har beräknat hans ålder till snart sju år, men han bör ha flera år kvar och dessa hoppas vi han kan få leva i ett lugnt kärleksfullt hem, hos någon/några som kan ge honom härliga promenader och en massa kärlek som han så väl förtjänar.