15 Oktober 2023

Yuna hittades när hon vandrade omkring ensam på gatan. Hon var väldigt ren och i bra skick men utan halsband. En vänlig själ tog henne till Malaga hundgård som vi samarbetar med och på plats letade man efter chip och ägare. Tyvärr hittade man inget utav det så Yuna fick stanna på gården och nu hjälper vi till att hitta ett hem till denna fina tjej. Hon har befunnit sig på gården sen Augusti 2022. Vi har haft henne uppe för adoption tidigare, men då hon skulle bli adopterad av en familj i Spanien tog vi bort henne från sidan. Men utan att familjen träffat henne så avbröt de adoptionsprocessen och därför är Yuna åter aktuell för adoption.

Volontärerna beskriver Yuna som en väldigt aktiv och energisk tjej, en tjej som är social och fungerar bra med andra hundar. Yuna gillar att vara med volontärerna och att få dela ut en massa pussar, bestämmer hon så sitter hon gärna i knät eller uppe i famnen! Yuna tycker att det är väldigt jobbigt att vara i sin kennel och skäller en del för att få till sig uppmärksamheten. När hon får komma ut ur kenneln blir hon så glad så hon biter i kopplet för hon vet inte vad hon ska göra med all glädje. Om man frågar Yuna själv så är hon bossen på gården, hon har en stark karaktär. Även om hon tror sig vara bossen så går hon bra ihop med hanhundar, hon bor och leker ihop med dominanta och aktiva hanar och kan dela både mat och leksaker med dem. Hon har däremot aldrig varit lös med andra tikar. Yuna har aldrig haft några regler och det behöver den nya familjen sätta och vara bestämda med.

Till Yuna söker vi ett hem som inte har yngre barn, då hon kan vara väldigt intensiv när hon leker. Yuna bör komma till ett hundvant hem och om det redan finns hund i hemmet bör det vara en hanhund som är stabil. Familjen bör vara aktiv då Yuna är en väldigt aktiv hund. Hon är resklar.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.