8 November 2022

Tosco räddades från det lokala hundhägnet där hundar efter en viss tid får somna in. Som tur för Tosco så köpte Malaga hundgård ut honom och han befinner sig nu där tills rätt hem dyker upp. Som så många andra podencos så tror vi att Tosco har används som jakthund men tillslut inte dög till det och därför dumpades.

På Malaga hundgård delar han kennel med massa andra podencos, både tikar och hanar. Vilket går väldigt bra. Han kommer bra överens med alla hundar han fått träffa. Däremot är han väldigt rädd för människor och därför misstänker vi ännu mer att han varit en jakthund då de behandlas väldigt dåligt av jägarna. Volotnärerna kämpar varje dag med att bevisa att människor inte är farliga utan bara vill väl. När volontärerna kommer nära honom gör han sig så liten som möjligt och vill bara sjunka genom jorden.

Familjen som adopterar Tosco kommer ha en hel del arbete att göra med hans rädsla för mäniskor. Men med en massa kärlek och tid vet vi att han kommer blomma ut och bli en perfekt familjehund! Tosco är även väldigt rädd för katter!

När Tosco är i playpen med de andra hundarna så har han börjat slappna av och låter till och med vissa volontärer att klappa honom. Han ger ofta volontärerna en blick som om han försöker tacka för sitt nya liv och visa sin tacksamhet.

Då vi och Malaga hundgård har haft hundar som Tosco innan så vet vi och dem att Tosco kommer att blomma ut och inte vara rädd för människor så fort han fått en massa kärlek, tålamod och tid! Vi tror att Tosco hade uppskattat om det redan fanns en hund i familjen som kan hjälpa till i utvecklingen. Finns barn i familjen bör de vara i tonåren. Tosco är resklar.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt