5 april 2020

Toby blev dumpad av sin förre ägare på det lokala hundhägnet där hundar efter en viss tid får somna in. Som tur var räddades han av Malaga hundgård som SOS samarbetar med. Tobys första tid på hundgården var väldigt jobbig. Han var så stressad att han inte lät varken hundar eller volontärer gå nära honom. Nu när det gått en tid har han anpassat sig till kennellivet och har slappt sin stress och kan koppla av.

Det visar sig att han kan flera kommandon och han är mycket lättlärd. Toby går bra i koppel och har även fått vara lös. Kast med boll är en favorit och det är inga problem att ta bollen ifrån honom. Han har inte heller problem med att dela mat och leksaker med de andra hundarna.

Toby söker sig gärna till volontärerna för kel och gos. Att bli kliad i nacken är en annan favorit. Toby delar kennel med fem andra hundar och han har inga problem med någon utav de hundar han har fått träffa. När han fick träffa katterna, genom galler, verkade han inte bry sig, men man kan aldrig säga hur det skulle fungera att bo med katt.

Toby har fått komma med på utflykt och han skötte sig mycket bra. Han har inga problem med att åka bil och man upptäckte att han älskar vatten. När de kastade en pinne sprang han ut i vattnet för att hämta den och sen sprang han gärna tillbaka till vattnet igen.

Toby är ju en seniorvovve men bör förhoppningsvis ha många år kvar – vilka vi hoppas han ska få tillbringa i en egen kärleksfull familj.