Denna fina kille har under sitt liv hittills varit med om väldigt mycket. Hans berättelse börjar två år tillbaka då hans dåvarande ägare dumpade honom på det lokala hundhägnet där hundar efter en viss tid får somna in. Därifrån blev han ganska snabbt adopterad av en man som ville ha honom till att vakta sin mark ute på landsbygden. Men då Sony smet iväg många gånger och inte stannade kvar där han skulle tog mannen honom till det lokala hundhägnet igen. Sedan blev han adopterad av ett par som nog inte var helt ärliga, utan det visade sig att de var hemlösa och tänkte sig att det var bra att ha honom när dom tiggde pengar på gatan för att folk skulle bli mer givmilda när de hade en hund. Till sist togs Sony om hand av polisen som åter igen lämnade honom till det lokala hundhägnet. Nu blev han äntligen omhändertagen av Malaga hundgård som SOS samarbetar med. Där har han befunnit sig sedan februari I år.

Trots allt han varit med om märks det inte på Sony. Han är inte rädd för nya människor eller miljöer. Han är en lycklig hund som uppskattar att busa både med sina kennel kompisar och volontärerna. Lek med boll är en favorit. Han kan slänga bollen I luften och jaga den. Han har inte haft några problem med de vovvar han har fått träffat på. Man kan även se honom leka med sina kompisar i sin kennel.

Sony går mycket bra i koppel och när han möter andra hundar går han lugnt förbi. Det märks dock att han har podenco i sig då man kan se jaktinstinkt i honom. Sony har fått träffat katter och det gick inte så bra. Han ville gärna jaga dem.

Sony uppskattar verkligen kel och gos från volontärerna och han fungerar även med barn.

Sony har ett litet bråck på magen, vilket man inte gör något åt, inget han lider av. Han har sår på näsan som vi tror han fått efter sitt tuffa liv.

Denna vackra kille förtjänar verkligen sitt eviga hem nu, efter allt han varit med om. Sony hade passat hos någon som vill ge honom härliga promenader och massa kel och gos, samt också träna både mentalt och fysiskt.  Då han antagligen, förutom pocenco nog har schäfer i sig så är det bra om nya familjen har vana från bruksraser.