2  januari 2020

Lille Robin sprang omkring i en by utanför Granada under flera månaders tid och byborna gav honom mat under den tiden. När vintern närmade sid beslöt sig en kvinna som har ett yogacenter i byn att försöka hjälpa honom. Hon hade en svensk kvinna som kund och som tur var så hade denna kvinna i sin tur en vän som tidigare adopterat hundar från SOS. På detta sätt fick vår kollega Nina som numera bor i Spanien vetskap om Robin och beslöt sig för att ta in honom till sig, så efter att han avmaskats och ohyresbehandlats körde kvinnan honom till Nina.
Han funkar bra med andra hundar, men man får låta honom träffa nya hundar ”under bevakning” för Robin har ingen aning om att han är liten och som den typiska terrier han är så tycker han att han ibland måste tala om att han är bossen, anfall är bästa försvar, men han är lyhörd och lyssnar alltid när man säger till honom. Han beskrivs som en typisk terrier som aldrig backar om någon skulle ge sig på honom. Robin skäller när det kommer någon men så snart han hälsat är det bra och det enda han är ute efter är gos och klappar. Han älskar verkligen närhet och skulle helst vilja att man gosade med honom hela tiden.

Han älskar alla människor, stora som små. Robin går bra i koppel men går för det mesta lös, han sticker aldrig iväg och kommer alltid när man ropar på honom. Han skulle säkert vara en jättekul träningskompis som nog vill vara med på det mesta som freestyle, agility osv.

Vi tror att Robin skulle passa i vilken sorts familjekonstellation som helst men det måste vara någon/några som kan säga ifrån när det behövs och inte låta honom ta över.

Robin kan vara klar att resa inom kort.