Rapunzel är en av ännu en av de fem systrar som föddes ute på landet. Deras mamma hade tagit sig in i en gård för att föda sina valpar. Ägaren upptäckte det en dag och fortsatte att mata mamman fast på avstånd. Han kom bara dit till gården några gånger i veckan. En dag hittades tyvärr mamma-tiken överkörd. Mannen som då sett mamman trodde att det, åtminstone till en del, var en mastin. Ägaren till gården valde då att ta valparna till Malaga hundgård som SOS samarbetar med.

Den första tiden var alla valpar väldigt rädda och satt mest i ett hörn, vilket inte var speciellt konstigt.  Men nu har dom anpassat sig och är nyfikna och framåt precis som valpar ska vara.

Valparna kallas for Disney-valparna då alla har fått namn efter karaktärer i Disney-filmer.

Rapunzel har en otroligt vacker täckning som gör att hon sticker ut lite extra från sina systrar. Valp som hon är har hon mycket energi och älskar att busa och leka med sina kennelkompisar. Hon har inga problem att dela med sig av varken mat eller leksaker. När man kastar leksaker till henne kommer hon tillbaka med dom och vill att man ska kasta igen.  Hon har inga problem med andra hundar. Rapunzel uppskattar även kel och gos och håller sig gärna nära volontärerna när hon vill ta en paus från busandet. Hon koppeltränas fortfarande och det går bättre och bättre.

Som vi skrivit för hennes syster gäller även Rapunzel: denna sorts hund ska inte bli någon soffpotatis utan det ska vara ett hem som är villiga att träna med sin hund, både mentalt och fysiskt. Rapunzel är inte heller någon förstagångshund utan man bör ha vana vid hundar som kan kräva en del jobb. Nu kan man förstås aldrig på förhand säga hur pass jobbig hennes ”tonårstid” kommer bli men man ska ändock vara beredd på att det kan bli lite extra jobb, det har vi sett ibland. Om det finns barn i hemmet bör de åtminstone vara i skolåldern och uppåt. Hon kommer säkerligen också att växa en del till, hur mycket är förstås svårt att gissa sig till.
Rapunzel kan vara resklar från mitten av december.