19 Mars 2024

I Januari detta året så gav två damer lilla Nano till en av våra medarbetare. Deras granne har haft Nano i flera år men tyvärr blivit så dålig så hon inte hade möjlighet att ta hand om honom mer. Han bor nu hos en av våra medarbetare men spenderar några dagar på gården då och då när vår medarbetare är där.

Nano är en självständig liten kille. Han vet vad han gillar och vad han inte gillar. Det är väldigt svårt att låta bli att skratta när han gör något busigt för han vet exakt hur han ska göra det på ett gulligt och roligt vis. Namnet Nano har han haft hela sitt liv och han lyssnar bra till det. Det var väldigt tydligt att Nano har fått äta människor mat och även vid matbordet. Hos fosterfamiljen sitter han gärna vid matbordet och väntar på att få något, han får inget vid bordet men kan få något litet extra vid sin matskål när alla ätit klart sen. Han nöjer sig nu vid sin hundmat när han lärt sig att det är det som serveras, men han är nöjd över det ändå! Något som Nano älskar är hans hundbädd, vet man inte vart han är någonstans så är det hans bädd man går till först för det är alltid där man hittar honom, han älskar att bädda ner sig bland alla filtarna.

Som många mindre hundar så har även Nano nära till skall, han skäller på saker som kan vara läskiga och när han vill något. Sakta men säkert lär Nano sig att leka. Han har börjat att hämta leksaker i leksakslådan. Favorit leksakerna är små leksakstuggben och bollar som han bär runt på. Han har inte förstått grejen med att springa efter bollar utan vill bara bära på dem. När Nano är trött så kryper han ihop på ett gulligt vis gärna i nära en i soffan. Han hoppar gärna upp i knät för att ge en pussar, men han gillar inte om man ska pussa honom tillbaks. Nano biter aldrig men visar att han inte gillar att man är nära hans ansikte. Man har upptäckt att Nano gillar människors händer och fötter och vi tror att den förra ägaren lekte med honom med sina händer och fötter. Har man tofflor eller sandaler så försöker han gärna fånga tårna.

Den som adopterar Nano kommer få många roliga stunder med honom och väldigt mycket skratt. Han är en speciell och rolig kille. Han kan ordet nej och är rumsren. I fosterhemmet finns flera hundar, en liten hund som han kommer bra överens med. Men försöker hon börja leka med honom så ber han henne sluta. Han har som sagt inte lärt sig leka helt och inte med andra hundar. Det finns även en stor mastin i huset som Nano kan tycka är lite för stor och läskig. Hon ignorerar honom och han henne. Förutom när hon sovit, då har man sett hur han smyger sig fram för att inspektera henne. Sista hunden är drottningen i huset och Nano respekterar henne väldigt mycket och låter henne vara ifred. Då Nano är väldigt mycket på gården så är han van att åka bil längre stunder och han har inga problem med det. Han åker i sin egna lilla transportbur och han gillar den väldigt mycket. Man kan bära runt på den med honom i den eller bära han i famnen och man märker att han trivs väldigt bra då.

Till Nano söker vi någon som vill ha en sällskapshund. Han har varit ensamhund med sin matte i en lägenhet hans 5 första år i livet. Så vi tror att han hade passat bäst i något liknande. Han bör alltså inte komma till en aktiv familj eller med en familj som har massa barn i ung ålder! Nano är resklar i slutet av April!

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.