Linda levde på gatan i en by inåt landet, det var i augusti månad. En vänlig, hundkär spansk man satte under flera dagar ut mat och vatten till henne för att vinna hennes förtroende. Vi har ju ingen aning om hur hennes start i livet sett ut men den har uppenbarligen inte innehållit särskilt mycket vänlighet från människor. När Linda väl började lita på mannen så kunde han ta med sig henne hem till sig. I den familjen finns redan fler hundar men han kunde tänka sig att vara ett tillfälligt hem till henne. De har tidigare räddat och varit fosterhem till hundar som sedan har fått komma till hem i Sverige.
Fosterfamiljen tycker nu att det kan vara dags för oss att söka ett föralltidhem till henne, efter två månader i hemmet är Linda som en annan hund. Hon är underbar med familjen, där det förutom de vuxna finns små barn. De har fullt ut vunnit hennes förtroende, hon är trygg, kärleksfull och älskar närhet. Ibland kan de även tycka att det ser ut som om hon ler. Linda är dock fortfarande ängslig när hon stöter på främmande människor utanför hemmet, men även där går det framåt. Hon älskar de andra hundarna i hemmet och de leker en hel del.
Koppelträning pågår och de kan även ha henne lös tillsammans med familjens andra hundar då de går på promenader på landet.
Till Linda söker vi ett hem som kommer fortsätta det fina jobb som fosterfamiljen gör med henne. Det bästa skulle vara om det är ett hem där det redan finns en hundkompis. Det kan ju hända att hon, vid en flytt, kommer ta några steg tillbaka igen så det är viktigt att de/den som är intresserad av att ge henne ett hem är medveten om detta, att man har både tiden och intresset av att jobba med en vovve som kan kräva ”lite mer”. Hon har ju på den relativt korta tid hon varit i fosterhemmet tagit stora steg framåt så det kommer nog bli fallet även efter en flytt. Man kan ju aldrig få en ”fix och färdig” hund, vilket kan vara viktigt att tänka på en extra gång.
Det kommer dröja ytterligare ca två månader innan Linda kan vara klar att resa då man inom kort kommer börja med hennes vaccinationer.
Linda kommer kunna vara klar att åka från början av december.