4 Mars 2023

Vi blev kontaktade av en hundgård inåt landet, ett så kallat killing station, om vi kunde hjälpa dem med att ta en hund från dem då de hade fullt. De hade börjat med en lista där hundarna på listan stod på tur för avlivning. Lena stod näst på tur och det var en självklarhet att hon skulle få komma till vår gård! Vår medarbetare Gill åkte och hämtade henne dagen innan hon skulle avlivas. Deras veterinär hade satt att Lena var 4år, vilket vi ganska snabbt såg att hon inte var. Vår veterinär har kollat igenom henne och har konstaterat att hon är runt 8år. Tyvärr så upptäckte även vår veterinär att fina lilla Lena har leishmania och därför kommer hon inte komma upp för adoption utan hon kommer stanna på gården som en fadderhund.

Man har upptäckt ett fult ärr på Lenas hals som tyder på att någon icke utbildad har sytt igen ett gammalt sår, vi misstänker att det är den gamla ägaren som har sytt igen såret hemma själv och att det har sytts fel och inte läkt rätt. Även Lenas svans har blivit stympad hemma, det kan man se att den blivit när hon varit valp och att det har gjorts fel. För när Lena har vuxit så har även svanstippen växt, vilket det inte gör om en utbildad veterinär skulle ha utfört det.

Lena är en favorit på gården, hon älskar att sitta i volontärernas knä och bara mysa, på promenaderna så traskar hon glatt på och njuter verkligen av att få komma ut och se omgivningen. Lena bor just nu med tre andra hundar, bland annat fadderhunden Faith. Dem två damerna njuter extra på kvällen när de blir nedbäddade i sina sängar med massa filtar och på morgonen får de frukost på sängen. Man märker att Lena verkligen gillar livet på vår gård, man kan ju bara tänka sig hur hennes liv har sett ut innan!

 

Faddrar:

2023:
Lena Danielsson
Lela Nordquist
Ann-Christine Borgenhov Kull
Christel Sandberg
Jeanette Sjöblom