11 November 2022

Lara hittades helt ensam ute på landsbygden, hon hade tur att det var en som tidigare adopterat hund via Malaga hundgård som hittade henne och tog med henne till hundgården. När hon hittades hade hon ett el halsband på sig och hennes öron var märkta. Så man vet med största sannolikhet att hon varit jakthund och tillhört en jägare. Antingen har hon blivit dumpad eller så hade hon lyckats komma ifrån sin pack. Vilket utav det så är vi glada att hon nu befinner sig på Malaga hundgård och vi vill nu att hon ska hitta ett nytt hem. Man är väldigt försiktig med att publicera henne på spanska sociala medier ifall jägaren skulle försöka ta tillbaka henne. Man vill ju inte tänka på hur hennes liv skulle fortsätta då.

Volontärerna beskriver henne som en mycket trevlig och snäll vovve som inte har några problem med de andra hundarna på gården. Man märker inte av att Lara skulle ha farit illa till då hon inte visar några tecken på osäkerhet vid nya möten. Däremot kan hon vara lite avvaktande mot just män, men när hon inser att de inte vill något ont så släpper det snabbt. Hon leker gärna med leksaker, själv eller med andra hundar. Hon har alltså inga problem att dela med sig av varken mat eller leksaker. Just nu koppeltränas hon, hon är inte van vid att gå i koppel då hon drar en del.

Till Lara söker vi ett lugnare hem och gärna med en hundkompis som hon kan dela någon leksak med. Hon är resklar i mitten av december.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt