Vi väntar ny information på Gaspar från hans nuvarande familj och kommer därför avvakta med intressen på honom tills vi fått den. Allt för att det ska bli rätt för honom.

 

2 februari 2020

Gaspar har varit hos sin nuvarande familj sedan i mitten av oktober 2019. Tyvärr så ser sig familjen tvingade att omplacerade honom. Den största anledningen är att han inte fungerar med familjens katter.
Han är även osäker och behöver ett lugnt, hundvant hem som kan arbeta med detta.
Gaspar är en osäker hund, framförallt kring män. När det kommer människor på besök eller när det går förbi människor när han sitter i bilen blir han nervös och kan både morra och skälla och han blir då svår att få kontakt med. Han släpper helst inte in andra personer i bilen men tycker i övrigt om att åka bil.
Den som tar sig an Gaspar måste vara hundvan och vara beredd på att arbeta med hans osäkerhet. Det bör inte finnas barn eller katter i familjen men andra hundar kan fungera men man bör då vara beredd på att han kan vara viktig kring mat och arbeta med detta. En lämplig hundkompis till Gaspar bör vara stabil och kunna vägleda honom genom livet.
Gaspar behöver någon som kan ge honom tydlighet och struktur så han förstår vad som förväntas av honom så han slipper ta på sig ledarrollen och ”skydda” flocken så att han kan få slappna av och släppa den bördan.
Med rätt familj har Gaspar stor potential att bli en fantastisk kompis.
Är ni intresserade av Gaspar så börja gärna med intresseanmälan, så hörs
vi av för mer information om honom.

 

Tidigare information från Spanien:  /filmen är också från när han var på hundgården

Gaspar blev adopterad som valp av ett ungt par. I hemmet fanns 2 andra hundar. Allt gick bra tills paret öppnade cafeer och började jobba mer och mer. Från ha fått komma ut på långa promenader på landsbygden blev det bara en 10 minuters promenad varje dag runt kvarteret. Detta var inte tillräckligt för Gaspar så paret bestämde sig för att lämna tillbaka honom till Malaga hundgård.
Gaspar beskrivs av volontärerna som en mycket social och kärleksfull hund. Han kommer bra överens med hundarna han delar kennel med och han bjuder gärna in till lek. Gaspar tycker om leksaker och har inga problem med att dela med sig av dem. Han lägger sig gärna nära volontärerna för att få kel och gos.
Gaspar går bra i koppel. Han tycker om att få pälsen borstad och han spenderar gärna tid i hundpoolen då han tycker om vatten.
Gaspar är van vid att bo i ett hem med allt vad det innebär.
Vi söker en aktiv familj till denna stora nallebjörn.