Fugu kom till SOS för några veckor sedan. Då kom han från ett shelter som tvingades stänga ner. Alla hundar som fanns där stod inför risken att avlivas. Vi vet inte alls orsaken till att de tvingades lägga ner. SOS hade möjlighet att rädda några hundar därifrån varav alltså Fugu är den ena. Han var i bra kondition när han kom så hundarna hade ju blivit väl omhändertagna, Fugu hade tillbringat en ganska lång tid på hundgården. Nu när han är på SOS hundgård hoppas vi att det inte ska dröja länge innan han kommer få sitt alldeles egna hem.
Fugu är verkligen som ett gosedjur med en härlig personlighet. Han har nog varit på det tidigare sheltret sedan han var en liten valp och där levt ett väldigt instängt liv där det inte skett så mycket. Nu beter han sig som om han fortfarande är en valp, han håller nu på och utforskar sitt nya liv. Fugu och Frida, från samma shelter, delar nu kennel och hon inger honom trygghet när det gäller nya och ovana situationer. Han älskar också när det blir tid med volontärerna och han tycker om att leka med frisbee och bollar, Fugu är som lyckligast när han får leka på gården med Frida och volontärerna, då ser det nästan ut som om han ler.
Han går på dagliga promenader och det tyckte han var lite otäckt i början, han verkade inte alls van, utan han blev rädd när man mötte något okänt. Fugu är fortfarande osäker men det går framåt, han vänjer sig vid att det inte är farligt att möta ex. vis en traktor eller andra fordon, man får bara ta det lugnt med honom.
Fugu är en snäll, älskvärd stor hund utan ett, som man brukar säga, ”ont ben i kroppen”. Till honom söker vi en familj som vill fortsätta hjälpa honom att fortsätta utvecklas och bli en trygg vovve. Han fungerar bra med alla de hundar som han träffat och han älskar människor. En person/familj med mycket tålamod skulle passa Fugu bäst, om det också redan finns en trygg hund i hemmet är det ett plus.
Fugu kan vara klar att resa inom kort.