30  Juni 2024

Dexter räddades från det lokala hundhägnet där hundarna får somna in efter en viss tid. Han hade blivit övergiven av sin ägare, varför vet man inte. Men vanlig anledning är att man tröttnar när hunden växer upp och inte är en liten söt valp längre. Dexter finns på Malaga hundgård som vi samarbetar med och vi hjälper nu till att hitta ett hem åt honom.

Att Dexter blev övergiven av sin ägare har satt sina spår. Han vill ha koll på volontärerna och när han ser dem så vill han vara så nära som möjligt. Att han lider av separationsångest är något som hans nya familj behöver vara medveten om och jobba med. När Dexter är med volontärerna så är han en kärleksfull hund som alla bara älskar. Man får vara beredd på att han visar sin kärlek med massa pussar. Han visar inga problem vid hantering och när han ska ut på promenad så går han glatt vid den som håller i kopplet. Dexter är en kille som vill upptäcka världen och man märker att han inte fått se så mycket av den tidigare.

Förutom att kela med volontärer som han älskar så leker han gärna med andra hundar i playpen. Hans lekkompisar är för tillfället en annan hane och två tikar, vilka han även delar kennel med. Det går bra och han kan dela både mat och leksaker med dem. Det är en väldigt social kille.

Till Dexter söker vi ett hem som kan laga hans krossade hjärta och bevisa att människor inte överger sin familjemedlem. En familj som har tålamodet att träna på hans separationsångest.

 

OBS! Att tänka på innan ni skickar intresseanmälan:

Familjer som väljer att adoptera en hund från hundgård måste vara beredd på att den information som vi får från hundgården är hur de upplever hunden. En flytt kan ha inverkan på hunden, vilket kan göra att man kanske inte tycker att den information man fått stämmer in. Man måste vara beredd på detta, och också vara villig att jobba med sin nya familjemedlem för att få det som eventuellt inte fungerar direkt ska göra det på sikt.