11 augusti 2021

Buda hittades vandrandes omkring på gatorna. En vänlig själ plockade upp honom och tog honom till  Malaga hundgård som SOS samarbetar med. Inget chip hittades och ingen har anmält honom som saknad.

Man tror att Buda kommer från ett hem då han inte alls är rädd för människor. Han tyckte den första tiden på gården var väldigt jobbig. Han åt inte och ibland kräktes han. Nu har det gått en tid och Buda har anpassat sig till kennellivet.

Han kommer bra överens med dom andra vovvarna och han fungerar även med katter. Det är dock något vi är noga med att påpeka, vi kan aldrig lova hur det skulle fungera med katt i ett nytt hem. När volontärerna kommer på morgonen så slutar inte svansen att gå. Han tycker mycket om att få kel och gos och håller sig gärna nära volontärerna. Han går bra i koppel och är nyfiken på sina promenader. Med tanke på hur jobbigt Buda tyckte det var den första tiden på gården kan det tänka sig att han kommer att behöva mycket ensamhetsträning.

Till honom söker vi ett hem med mycket tid, kärlek och härliga promenader, och man arbetar så bör man ha möjlighet att ha med honom till jobbet, om man inte kan ordna med sällskap till honom.

Idealet är ju förstås om man slutat arbeta, eller arbetar hemma på 100%.

Han är resklar i slutet av september