27 mars 2020

Lilla Bambina hittades övergiven och man tror att hon är ännu ett fall där en jägare dumpat henne då hon inte dög till jakt.

Som tur var plockade en vänlig person upp henne och tog henne till Malaga hundgård som SOS samarbetar med. Det märks att lilla Bambi inte haft mycket människokontakt då hon inte litar till 100 % på volontärerna och är nervös vid nya möten. När de sätter sig ner på golvet går hon försiktigt fram och vill gärna bli klappad. Hon har inga problem med andra hundar och inga problem med att dela med sig av varken leksaker eller mat. Hon bjuder inte gärna in till lek men håller sig gärna nära de andra hundarna och springer efter dem.

Hon koppeltränas och det märks att det är något hon inte är van vid sedan tidigare. Då hon bara har varit på hundgården sedan mitten av mars och inte är resklar förrän i juni månad så har vi, trots att hon ännu är ganska nervös valt att ändå lägga henne på hemsidan. Det ger volontärerna bra med tid att jobba med henne och få henne att bli en mer trygg tjej.

Vi söker ett lugnt hundvant hem till denna lilla tjej, utan små barn men gärna med en hundkompis. Hon är ju en podenco så ett hem som har erfarenhet av rasen är också att föredra, det är väldigt olika hur pass mycket jakt det finns i dem. Så man kan absolut inte räkna med att man får en vovve som man kan ha lös utom på inhägnat område.

Bambi kan vara resklar från början på juni.