Då vi inte vet hur situationen med resor kommer se ut framöver måste vi avvakta med att ta emot intresseanmälningar på Arnuk

2 februari 2020

Arnuk kom till Malaga hundgård när han var sex månader och han väntar fortfarande på sitt eviga hem. Som valp på Malaga är det inte lätt med så många hundar så när han var valp kom han bara ut ett fåtal gånger från sin lilla kennel men fick väldigt mycket kärlek och närkontakt av volontärerna. I dag är han två år och har sett mycket och fått träffat på många hundar som passerat hans liv och fått hem. Han har blivit en volontär-favorit och ingen kan riktigt förstå varför han fortfarande inte blivit adopterad. Men med ca 700 hundar på gården försvinner en del hundar i mängden och det är det som hänt fina Arnuk. Då han spenderat så mycket tid på hundgården är det normalt att han är rädd för nya saker och nya människor, men ger man bara honom den tid han behöver för att lära känna personen är det inga problem. Arnuk har ett fantastiskt hundspråk och han kommer bra överens med alla hundar han stött på under sin tid på gården. Han går bra i koppel och när han är ute på sina promenader går han gärna fram och hälsar på de hundar som han möter.

Arnuk har fått komma med på utflykter. Han tyckte det var läskigt att hoppa in i bilen så man var tvungen att lyfta upp honom. Man tog honom till en hundpark och i början var han reserverad men efter en stund sprang han till de andra hundarna och bjöd in dem till lek.

När han fick träffa katterna verkade hans mest rädd så ett kattfritt hem vore nog bäst. Vi tror också att ett hem utan barn vore bäst för honom.

Vi söker ett hundvant hem till Arnuk – där det gärna redan finns en trygg hundkompis  i familjen.

Denna fina kille är resklar i slutet av mars