Det är ju tyvärr mycket vanligt att hundar dagligen blir lämnade till hundgården, av olika orsaker, vilka man senare upptäcker är ursäkter för att man helt enkelt inte vill ha kvar den vovven som man en gång skaffade som familjemedlem. I en del fall, liksom med Ambar är det extra svårt att förstå. Hon är en hund med en speciell personlighet, hon är en glad, lekfull, social och tillgiven vovve. Det går helt enkelt inte att hitta något hos henne som gör att man kan förstå att hennes förra familjen valde att överge henne.
Ambar är jättesöt och tillgiven och hon älskar att vara nära människor när det är dags för playpen, hon söker hela tiden efter närhet och uppmärksamhet
Hon har en bra personlighet, som visar sig i hennes beteende mot alla människor. Ambar är mycket uppmärksam och lyhörd och verkar förstå precis vad som förväntas av henne. Hon har även fått träffa barn men vi tror att om det finns barn i hennes framtida hem så bör de vara från skolåldern. När hon har träffat mindre barn har man kunnat se att hon inte är helt bekväm med dem, utan deras energi gör henne orolig.
Ambar går mycket bra i koppel och om det skulle vara så att hon vill gå före för att utforska lite så kommer hon genast till förarens sida om man ropar på henne.
Hon är en mycket social vovve som fungerar bra med alla hundar som hon träffat, oavsett kön eller ålder så uppför hon sig exemplariskt. Hon kan bli lite rädd om någon hund är för intensiv och “på”, men hon har aldrig reagerat negativt mot någon.
Ambar skulle nog uppskatta om det finns någon hundkompis i nya hemmet, hon kan också bo med katt, men en hundkompis vore toppen.
Om man ska hitta något negativt om henne kan det vara att hon kan vara något av en rymmare. Hon tycker inte om att vara ensam så om man skulle lämna henne ute så får man nog se till att ha ett tillräckligt högt stängsel så hon inte kan hoppa över. Om hon har sällskap så ska det nog inte vara ett problem heller.